Gå til sidens hovedinnhold

Utfordringer i kø for Jacobsen

Anders Jacobsen har lært mye på få måneder.

LILLEHAMMER (Nettavisen): De siste dagene har hopperne, med Anders Jacobsen (21) i spissen, ligget på treningsleir på Lillehammer. Først neste helg skal hopperne i aksjon i Kuusamo. I midten av neste uke reiser de norske landslagshopperne til verdenscupåpningen i Finland.

Fjorårets store hoppkomet smiler bredt der han kommer ruslende mot oss på hoppsletta i OL-bakken på Lillehammer. I år er situasjonen en ganske annen for mørkluggen. På samme tid i fjor var det ingen som visste hvem han var.

- Det går fint, sier Jacobsen. Og smiler.

Vanskelig å holde fokus
Jacobsen og trener Mika Kojonkoski har brukt utallige timer i sommer og høst på å snakke om fjoråret og hva som nå venter. De beste hoppene som er gjort av Anders på plast og på snø så langt, er fullt på høyde med det beste han presterte i fjor. Dessverre går det for lang tid mellom hvert gode hopp.

- Det er større variasjon nå enn det var på samme tid i fjor. I det hele tatt har det vært vanskeligere å holde trykket oppe i oppkjøringen. Det er svært frustrerende å ikke få yte det man vil.

Han fortsetter:

- Det har vært så mye mer jeg har måttet gjøre enn kun å konsentrere meg om å trene. Det er en ny situasjon for meg, som jeg hele tiden prøver å lære å takle på best mulig måte, sier Jacobsen til Nettavisen.

Etterspørselen etter hoppyndlingen er så stor at han må ha hjelp av en medierådgiver for å sile ut henvendelsene. Han har også fått hemmelig telefonnummer.

- Jeg har sagt nei til veldig mye. Det har vært helt nødvendig. Tross alt er det skihoppingen som er det aller viktigste. Jeg kommer til å gjøre meg mindre tilgjengelig enn jeg var i fjor. Det er bare naturlig, sier han.

Fortsatt læregutt
Mika Kojonkoski sier følgende om Jacobsen:

- Mye er annerledes for Anders i år. Vi har snakket mye sammen om det som venter, og jeg håper han har lært mye av det som skjedde i fjor, både på godt og vondt. Vi konkurrerer ikke med fjoråret, men velger å se fremover og vil jobbe med å stabilisere oss blant de ti beste, sier den suksessrike finnen.

Han vant hoppuka, fire verdenscuprenn og ble andremann totalt i cupen i fjor. I tillegg tok han VM-sølv i lag. Ingen dårlig sesong for en debutant!

- I fjor var målsettingen å delta i flest mulige verdenscuprenn. I år vil den være å kjempe i toppen. Jeg ser på meg selv som en læregutt, sier Jacobsen.

Kneskaden som plaget ham under sesongen og ved enkelte anledninger i sommer, er leget.

- Det er ute av verden. Jeg tar mine forhåndsregler, da fungerer alt som det skal.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis