*Nettavisen* Sport.

Utklasset alle på hjemmebane

Foto: Jarle Fredagsvik (www.procycling.no)

Frederik Wilmann knuste grisevær og konkurrenter. Dermed tok han Jokers første UCI-seier for året.

29.05.11 20:26

Søndag ble Rogaland GP avholdt for fjerde gang. Rittet er UCI-kategorisert (1.2) og går i Stavangerområdet, med avsluttende runder inne i selve byen.

I de tre foregående utgavene har nordmennene slitt med å sette preg på rittet. To ganger har det blitt utenlandsk seier, mens det i 2009 ble norsk seier ved Håvard Nybø.

2011-utgaven skulle vise seg å skille seg fra de tidligere utgavene. Frederik Wilmann fra Team Joker Merida viste seg å være den sterkeste rytternern i feltet. Den tidligere Skil-Shimano-proffen kom alene til mål, etter å ha stukket av samme med Magnus Børresen (Frøy).

Bli venn med procycling.no på Facebook!

«Helvete i vest»
Rittet var preget av et forferdelig vær. Det var både vått og kaldt, i tillegg til at det blåste en god del. Det er ikke Wilmanns favorittvær, og det ble en utfordring tidlig i løpet.

- Dagen var variert, med vått og kaldt vær, forteller assisterende sportssjef i Joker Merida, Thor Inge Kostøl til procycling.no

- Frederik var vanvittig sterk. Vi anslo at det ville gå en gruppe som kom til å komme inn i de avsluttende rundene. Han var med der, og gikk fra den gruppa. Han var tidlig ute og vurderte at det var rett tidspunkt. Deretter klarte han å beherske temperaturen, han slet tidlig i rittet da det var kaldt. Etter fem mil fikk vi kledt på han, og da gikk det bedre. Det var nok mange som frøys, ikke bare Frederik, oppsummerer sportssjefen.

Joker Meridas sportssjef Gino Van Oudenhove var en glad mann etter seieren, selv om det ikke var han som ledet laget i Stavanger.

- Det betyr veldig mye for oss. Det var en etterlengtet seier, etter å ha kjørt bra i hele år. En god følelse å kunne vinne på hjemmebane. Det betyr noe ekstra. Vi er alltid ekstra giret her hjemme, og det er de andre norske lagene også, forteller han til procycling.no.

Husk å diskutere sykkel i vårt forum!

Slik gikk det
Dagens første brudd besto av tre mann. Det var Filip Eidsheim (Sparebanken Vest), Rikke Dijkxhoorn (Cycling Team De Rijke), og Wilco Kelderman (Rabobank Continental). Etter at de tre ble hentet inn da rittet nærmet seg de avsluttende rundene inne i Stavanger, var det flere konstellasjoner som prøvde seg.

Til slutt kom Kasper Jebjerg (Glud&Marstrands), Lorents Ola Aasvold (Plussbank Cervélo), Magnus Børresen (Frøy), Frederik Wilmann (Joker Merida), Nick Van der Lijke (Rabobank Continental), Michael Stevenson (Sparebanken Vest-Ridley) og Filip Eidsheim (Sparebanken Vest-Ridley).

Det var fra denne gjengen at Wilmann og Frøy-rytteren (ulike kilder melder om to ulike ryttere) kom seg av gårde, før Wilmann stakk alene og vant.

PS: Dette var Jokers første UCI-seier for året, og gir laget et viktig påfyll med selvtillit foran onsdagens start på Glava Tour of Norway.

Vi kommer tilbake med en egen sak om Frederik Wilmann, så heng med på procycling.no utover kvelden!

Resultater
1 Frederik Wilmann (Joker Merida) 4.48.41 (40.3 km/t)
2 Magnus Børresen (IF Frøy) +7
3 Daniel Holm Foder (Glud&Marstrand-LRØ Rådgivning) +54
4 Christopher Stevenson (Sparebanken Vest-Ridley) samme tid
5 Wilco Keldermann (Rabobank Continental) samme tid
6 Lorents Ola Aasvold (Plussbank Cervélo) st
7 Roy Hegreberg (Sparebanken Vest-Ridley) +1.06
8 Rick Ottema (Cyclingteam De Rijke) st
9 Jasper Bovenhuis (Rabobank Continental) st
10 Nikola Aistrup (Team Concordia Forsikring-Himmerland) st

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag