RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Håkon Mosvold Larsen (SCANPIX)

Utklasset Ungarn

Sist oppdatert:
Norge spilte festfotball, og regelrett utklasset Ungarn i Budapest lørdag kveld. Og Morten Gamst Pedersen scoret tidenes landslagsmål. Slik var kampen: Ungarn-Norge 1-4

Norge har fått en pangstart på EM-kvaliken, etter at det ble 4-1 over Ungarn lørdag. Det var kort og godt en fantastisk fotballkamp sett med norske øyne, og seieren var fullt fortjent. Den kunne faktisk ha vært større.

Og det var Ole Gunnar Solskjær som åpnet ballet. Han utnyttet en svak ungarsk tilbakepasning etter 15 minutters spill, og snappet ballen foran Ungarns keeper. Han tok seg enkelt forbi og satte ballen i det tomme buret.

Sterkt av Strømstad
Kvarteret senere skulle Ungarns keeper sette i gang spillet raskt, men han spilte til en stresset og presset venstre back, som fikk Fredrik Strømstad i føttene umiddelbart. Strømstad vant ballen, og chippet ballen kontrollert over Ungarns keeper.

Fantastisk effektivitet av Norge, men det var ingen ufortjent ledelse. Norge presset formidabelt, og ga aldri ungarerne ro. Det var kort og godt Norges beste landskamp under Åge Hareide.

- Det var kjempeartig. Vi gjorde akkurat det vi var enige om, vi skulle ikke legge oss bakpå og vente, men presse dem høyt for å få dem til gjøre feil. Vi startet veldig bra, så ble det litt grums etter hvert, men vi må være fornøyd med seier likevel, oppsummerte Solskjær overfor TV3 etter kampen.

Det synspunktet delte landslagssjefen, selv om han allerede tenker på onsdagens kamp.

- Vi fikk kampen inn i det sporet vi ville. Vi satset på å erobre ballen på midtbanen og spille hurtig mot bakrommet. Vi skal ikke suge så lenge på denne karamellen. Jeg begynte nullstillingen allerede i garderoben etter kampslutt, forklarte han.

Det som står igjen som høydepunktet fra denne kampen, var det tredje målet til Norge. Det kommer antakelig til å rulle over alle tv-sendinger i Europa etter denne kvelden. Anders Rambekk slo et langt overlegg fra høyre kant, som Morten Gamst Pedersen - nesten fra død vinkel - klinte til på. Ballen gikk over hodet på Ungarns keeper, via stanga og i mål - på hel volley.

Van Basten-klasse
Et vanvittig mål. Det var noe Marco van Basten over det, og det vil definitivt komme høyt opp på kåringen - hvis det blir noen slik kåring noen gang - over tidenes norske landslagsmål.

- Det var bare å konse på å prøve å treffe ballen, og det gjorde jeg jo. Det er vanskelig å rangere scoringen oppimot andre mål jeg har scoret, men den kommer nok høyt opp, sa Gamsten.

I 2. omgang økte Ole Gunnar Solskjær til 4-0 etter at han ble frispilt av Marius Johnsen. Alene med keeper banket Solskjær ballen i mål, via hendene til en noe klønete ungarsk keeper.

Ungarn fikk lov til å redusere mot slutten av kampen, etter at Brede Hangeland la ned en ungarer innenfor straffefeltet. Zoltan Gera scoret sikkert.

Norge stilte med følgende lag: Myhre - Rambekk, Hagen, Hangeland, Johnsen - Strømstad, Hæstad, Andresen (kaptein), Pedersen - Solskjær - Carew.

Her kan du lese kampreferatet.

Her får du fakta fra alle kveldens EM-kamper.

Bosnia Hercegovina og Malta i Norges gruppe spilte også samtidig. Her kan du se hvordan det gikk. Også Moldova og Hellas spilte lørdag. Her er fakta fra den kampen.

Her er tabellen i Norges gruppe

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere