Gå til sidens hovedinnhold

Utland med scoring i tre kamper på rad

Lisa-Marie Karlseng Utland scoret igjen da Rosenborg slo Arna-Bjørnar lørdag.

ARNA-BJØRNAR - ROSENBORG 0-2:

Rosenborg tok en komfortabel 2-0-seier borte mot Arna-Bjørnar lørdag ettermiddag etter mål av Lisa-Marie Karlseng Utland og Julie Blakstad.

Landslagsspiller Utland returnerte til Toppserien forrige sesong etter proffopphold i England for Reading.

Les også: Torp etter sesongåpningen i Toppserien: - Ser ingen grunn til at det blir mindre spennende i år

I Utlands første sesong for Rosenborg endte hun på seks mål. Etter lørdagens seier mot Arna-Bjørnar (3. serierunde) har Utland scoret i tre kamper på rad denne sesongen, og er mildt sagt i god rute til å forbedre målsnittet fra forrige sesong.

Utlands gode form har også sørget for god poengfangst for Rosenborg i starten av sesongen. I likhet med Vålerenga og LSK Kvinner står de med full pott etter tre kamper (Sandviken - Stabæk er fortsatt ikke ferdigspilt, men med seier der vil Sandviken også ha ni poeng etter tre kamper).

Arna-Bjørnar har på sin side fått en betydelig tyngre start på sesongen. Rødtrøyene står med null poeng etter tre kamper, og venter fortsatt på årets første poeng.

Nydelig angrepsspill

Mot Arna-Bjørnar lørdag ettermiddag var Rosenborg det førende laget fra start, men de hvitkledde fikk ikke uttelling før det 33. minutt.

Blakstad utfordret på venstresiden og kom seg forbi flere Arna-Bjørnar-spillere før hun slo lavt inn foran mål. Der kunne Utland enkelt sette inn sin tredje scoring for sesongen, etter imponerende angrepsfotball av Rosenborg.

Les også: Har sprudlet i sesongåpningen: - Det gir oss en liten boost

Omdiskutert straffesituasjon

I starten av andre omgang yppet Arna-Bjørnar seg, og hjemmelaget kunne nok med god grunn føle seg snytt for straffespark.

Heimvik Haugland kom plutselig alene med keeper, men i det hun skulle skyte ble hun dradd ned i bakken av en RBK-forsvarer og fikk ikke levert en ordentlig avslutning.

Dermed var det nok litt ekstra surt for Arna-Bjørnar da RBK satte inn 2-0 bare noen minutter etter straffesituasjonen.

Rosenborg angrep på høyresiden og Rogde fant Blakstad helt alene i sekstenmeteren på bakerste stolpe. Blakstad avsluttet kontrollert i mål og økte bortelaget sin ledelse.

Arna-Bjørnar fortsatte å yppe seg ved flere anledninger i andre omgang og kom til flere gode sjanser, men Rosenborg halte i land en grei 2-0-seier på bortebane.