Gå til sidens hovedinnhold

Utmattet Froome fikk tilført surstoff

- Jeg var helt ferdig, sier Tour de France-lederen.

MONT VENTOUX (procycling.no): Fra en bitter sponsor i Saxo-Tinkoff kom lite veloverveide dopinganklager mot Chris Froome.

Men det er et faktum at kraftanstrengelsen oppover fjellet som krevde Tom Simpsons liv i 1967 også preget Sky-kapteinen på toppen.

Rett etter målgang fikk 28-åringen tilført surstoff etter at han var nær ved å segne om av utmattelse.

- Jeg kan ikke huske å ha tatt den noensinne tidligere etter en slik målgang. Jeg regner vel med at det er normalt, fordi man gir absolutt alt på veien opp mot mål. Jeg følte meg ganske utmattet og andpusten, fortalte Froome etter løpet.

Les også: Froome knuste rivalene

Forbredelser i høyden
Det tok fem minutter før briten var på beina igjen og tok fatt på den sedvanlige intervjurunden.

For å tåle påkjenningene som venter i den avgjørende Tour de France-ruten har hele Sky-laget hatt to treningsperioder i høyden.

Det er samme oppskrift som de fulgte da Bradley Wiggins tok britenes første Tour de France-seier i 2012.

- Jeg ser på dette som en viktig del av forberedelsene til Tour de France. Det hjelper kroppen til å prestere på etapper som dette. Når du skal klatre slik etter 200 kilometers sykling i forkant, er det en stor påkjenning for kroppen.

Konkurrent slutter heller
Team Sky er langt ifra det eneste laget som tar til høyden foran de store treukersrittene.

- Det er mange som gjør det samme. Det var to andre lag som bodde på samme hotell som oss i hvert fall, påpekte Froome.

Ikke alle er like glad i høydetreningen. Garmin-rytter Dan Martin har uttalt at han vil slutte med sykling om han er nødt til å gjøre det samme.

Les også: - Det blir verre for Sky

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ville ikke la Quintana stikke
Søndag var ingen konkurrenter i stand til å motstå Froome tempoøkninger på veien mot toppen.

Med seks og halv kilometer ble Alberto Contador kjørt av. Omtrent ved minnesmerket av Simpson var det også slutt for Nairo Quintana.

- Mye av det går på følelsen. I øyeblikk hvor det blir skikkelig hardt og jeg har det vondt, tenker jeg at de andre rytterne nok har det like ille. En fartsøkning da vil være nok til å kjøre av noen av dem.

- Det blir en slags krigføring mellom de som klarer å grave dypt og tåle mye smerte. Det er slike vurderinger man er nødt til å ta underveis.

- Hvorfor angrep du såpass tidlig mot Contador?

- Det startet med angrepet til Quintana. Det er ikke en mann vil gi for mye tid. Derfor kjørte Peter Kennaugh etter ham. Da Porte tok over måtte flere andre sammenlagtryttere gi seg. Det var bare Alberto og meg igjen, og jeg følte at tiden var inne for å gå. Jeg ønsket ikke å spille et spill. I stedet tok jeg opp jakten på Quintana og håpet at jeg ville riste av meg Alberto samtidig, forklarer han.

Chris Froome leder nå sammenlagt med 4.14 på Bauke Mollema, 4.26 på Alberto Contador og 4.28 på Roman Kreuziger.

Kommentarer til denne saken