RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utpepet City i fritt fall

Sist oppdatert:
Nok en gang misbrukte Manchester City målsjansene sine. Nok en gang gikk de av banen uten poeng. Nok en gang er laget i trøbbel. Skikkelig nedrykkstrøbbel - ikke særlig populært i Manchester.

Kevin Keegan var tilbake som Manchester City-manager etter å ha tilbrakt de siste fire kampene i sykesenga med en dårlig rygg. Om han ble noe særlig friskere av å se sine dyrt innkjøpte spisser er vel heller tvilsomt. Både Robbie Fowler og Nicolas Anelka så misbrukte sjanser i bøtter og spann, og det så vel mest ut som om det var de som hadde ryggproblemer – ryggsekk med murstein i-problemer, for å være helt nøyaktig.

Kvaliteten på avslutningene var skillet
Avslutningene til paret, som aldri er blitt noe radarpar, gikk over, utenfor, på keeper, i Claus Lundekvams ben - og kun en gang dit de skulle; bak Premier Leagues beste keeper (?!), Antti Niemi. Da hadde det imidlertid vært en større bragd å la være å score, i og med Nicolas Anelka bare hadde å sette stortåa på ballen på det glimrende forarbeide til Shaun Wright-Phillips og Paolo Wanchope.

I stedet så var det bortelaget som holdt en oppvisning i avslutningskunstens edlere kunst. James Beattie headet bortelaget i ledelsen etter en halvtimes spill, totalt i mot spillets gang. City virket demoraliserte, og det var derfor ikke fullt så overraskende da Kevin Phillips også brukte pannebrasken ti minutter ut i andre omgang, og ga Southampton en komfortabel 2-0-ledelse.

Drøye ti minutter før slutt scoret så Anelka etter sin n’te sjanse for dagen, men da hjemmelaget kastet alt de hadde fremover, var det en smal sak for Kevin Phillips å kontre inn sin andre for dagen.

Utpepet
Dermed befinner Manchester City seg bare to poeng over streken, hvor ustabile Leeds befinner seg. Stort mer stabil er vel ikke Manchester City, som ikke har vunnet siden de utklasset naborival Manchester United 4-1 den 14. mars. Etter den tid er det blitt fire poeng på seks kamper, og på sine siste fire kamper venter først Leicester i en klassisk sekspoenger, deretter Mesterliga-kandidat Newcastle.

Det blir som vanlig tøffe uker for City-supporterne i sesonginnkjøringen, noe de også ga uttrykk for med kraftig buing ved kampslutt.

- Jeg forstår dem, og i pausen sa jeg til spillerne mine at de er heldige som har slike flotte supportere, sa Kevin Keegan etter kampen. Han kan trenge dem, med to ligaseire på de siste 23 ligakamper er støtten fra tribunen utrolig viktig for et laget blottet for selvtillit.

HTML EMBED

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere