Gå til sidens hovedinnhold

- Utrolig artig å være med på

Kurt Asle Arvesen og norsk sykkelsport opplever en eksplosiv vekst i oppmerksomhet.

I september 2008 var Kurt Asle Arvesen, Edvald Boasson Hagen og Thor Hushovd omtalt henholdsvis 1732, 1311 og 1406 ganger i norske medier. I september 2009 er tallene nesten fordoblet, til 2790, 2385 og 2123.

Økningen i omtale faller parallelt med en økende interesse for sykling i Norge. Det bekrefter en undersøkelse Norstatt har foretatt for Sponsor Insight. I september 2008 svarte 19 prosent at de var interessert i sykling, mens det tilsvarende tallet i september 2009 er 26 prosent.

- Dette er den største andelen økning en enkeltgren oppnår når det gjelder interesse i befolkningen og medieomtale hittil i 2009. Sykkelproffene oppnår langt mer omtale i store opinionsmedier sammenlignet med tidligere år, og dette smitter over på interessen i befolkningen, sier sponsoranalytiker Thomas Heiberg Johansen i Sponsor Insight i en pressemelding onsdag.

- Sykkelboom
Kurt Asle Arvesen bekrefter overfor Nettavisen at han opplever en økende pågang fra mediene. Det ser han på som utelukkende positivt.

- På slutten av 90-tallet opplevde jeg en sykkelboom i Danmark. Nå skjer det samme i Norge, med økende interesse både i pressen og blant folk flest. Jeg synes det er utrolig artig å være med på en slik oppblomstring, sier Arvesen.

Som vanlig tar han telefonen umiddelbart når Nettavisen ringer. Arvesen er stort sett alltid tilgjengelig for norske journalister. Også de andre stjernene, Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen, svarer på de fleste henvendelser.

Bedre kunnskaper
- For meg er ikke pågangen fra media noe problem. Når jeg ikke har anledning til å snakke, skrur jeg av telefonen. Det blir respektert, sier Arvesen, som forteller at pågangen varierer gjennom året:

- Det er veldig mye i forkant av Tour de France og VM.

- Har norske journalister nok kunnskaper om sykling til å stille relevant spørsmål?

- Kunnskapene har tatt seg betraktelig opp i løpet av de siste ti årene.

Arvesen opplever også det aller meste av omtalen som positiv.

- Det er generelt lite negativ oppmerksomhet. Det største problemet er alle dopingsakene som har vært. Man kan bli litt lei av spørsmål om det, men jeg har full forståelse for at pressen vil skrive om det, sier Kurt Asle Arvesen.

PS. Fotball er den idretten som har mistet mest oppslutning i Norge det siste året. I september 2008 sa 48 prosent at de var interessert i fotball. Et år senere sier 43 prosent at de er interessert.

Sjekk siste sportsnytt her!
Her finner du nyheter om sykling!

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua

Kommentarer til denne saken