Gå til sidens hovedinnhold

- Utrolig at Gerrard slapp unna

Men det kan Liverpool prise seg lykkelige over.

LIVERPOOL-LILLE 3-0:

Steven Gerrard og Fernando Torres. Hva skulle Liverpool gjort uten dem? I fjor klarte Liverpool seg riktignok uten dem flere ganger, men Liverpool anno 2010 er ikke som for ett år siden. Nå er de avhengig av at stjernene presterer, og torsdag var det selvfølgelig superduoen som sendte Liverpool til kvartfinalen i Europa League.

Gerrard gjorde 1-0 fra straffemerket etter at Lucas ble felt tidlig. Så satte Torres inn 2-0 etter en forsvarsfeil av franskmennene, og til slutt satte spanjolen punktum med 3-0 etter en Gerrard-retur. Det var mer enn nok, og med 3-1 sammenlagt er Liverpool i trekningsbolla når kvartfinalene og semifinalene i Europa League trekkes fredag.

Dermed handler alt i stedet om Manchester United – Liverpools neste motstander – i Premier League søndag.

- Jeg ville fått tre kamper
Men at Gerrard får spille i den kampen er utrolig. Det mener i alle fall Portsmouths Michael Brown. Torsdag kveld, samtidig som Liverpool spilte, snakket han nemlig åpent om hendelsen med Gerrard mandag.

Da ble Brown lagt i bakken etter det TV-bildene viste var en ganske så stygg Gerrard-albue. Liverpool-kapteinen slapp imidlertid unna fordi dommeren i ettertid mente at frisparket og advarselen Gerrard fikk i selve kampen var straff grei nok.

Da kan ikke det engelske fotballforbundet gjøre mer.

Uten at Brown helt forstår det.

- Det er fantastisk at man kan komme unna med det, er det ikke? Rett og slett utrolig. Han traff meg jo, sier Brown til engelsk presse torsdag kveld.

- Jeg sier ikke at han burde vært suspendert, men hvis det hadde vært meg ville jeg blitt utestengt I tre kamper. Det er det ingen tvil om. Men siden forbundet føler at de ikke trenger å strafe ham, fair nok, da får vi bare gå videre, sier han undrende.

Ifølge engelsk presse har Manchester United også ergret seg over at Gerrard slapp unna, selv om de ikke har kunnet si noe offisielt om hendelsen.

Fire strake?
Dermed kan Liverpool stille med sine største stjerner i jakten på sin fjerde strake seier mot United. Man må bortimot to år tilbake for å finne Manchester Uniteds forrige seier mot Liverpool. Den kom 23. Mars 2008, da United vant 3-0 hjemme. Etterpå har Liverpool slat United 2-0 og 2-1 hjemme, mens de vant med hele 4-1 på Old Trafford i fjor.

PS. Torsdag kveld ble det også kjent at Liverpool-spiller Albert Riera straffes knallhardt for sin kritikk av Rafael Benitez. Les saken: - Hold deg vekk, Riera.

Europa League torsdag:
SLUTT:Fulham - Juventus 4-1 (5-4 totalt)
Les saken: Fulham-bragd mot Juventus
SLUTT: Marseille - Benfica 1-2 (2-3 totalt)
SLUTT: Standard Liege - Panathinaikos 1-0 (4-1 totalt)
SLUTT: Werder Bremen - Valencia 4-4 (5-5 totalt)
Les saken: Derfor er han ønsket av Barcelona
SLUTT: Liverpool - Lille 3-0 (3-1 totalt)
SLUTT: Anderlecht - Hamburger SV 4-3 (5-6 totalt)
SLUTT: Sporting Lisboa - Atletico Madrid 2-2 (2-2 totalt)
SLUTT: Wolfsburg - Rubin Kazan 2-1 (3-2 totalt e.e.o.)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året