Gå til sidens hovedinnhold

- Utrolig av McEwen

Thor Hushovd lot seg imponere over Robbie McEwens innsats søndag.

På TV 2 Sumo kan du se Touren direkte.

CANTERBURY (Nettavisen): Den første skikkelige etappen i Tour de France ga bekreftelsen på at kampen om den grønne trøyen trolig kommer til å stå mellom kanonene Robbie McEwen, Thor Hushovd og Tom Boonen.

TV 2 Sumo: Se innspurten her!

Søndag trakk McEwen det lengste strået, men Hushovd var likevel godt fornøyd med å ha kjempet seg inn til andreplass.

Fikk bekreftelsen
- Ja, jeg er godt fornøyd. Jeg er der jeg skal være, og klarer å posisjonere meg bra. Dette var den bekreftelsen jeg ønsket meg, sier nordmannen til Nettavisen.

- Jeg er mer sikker på meg selv nå enn jeg var før start i dag, forteller han.

Vi fulgte etappen direkte!

Robbie McEwen virket å være hektet av i spurten etter en velt 20 kilometer før mål. Men lagkameratene i Lotto gjorde en kjempeinnsats og klarte å kjøre australieren helt opp igjen til feltet.

LES OGSÅ:- Det gikk overraskende bra

Se fullstendige resultatlister her!

Les TV 2s Christian Paasches blogg fra Tour de France.

Råsterk McEwen
Thor Hushovd var mektig imponert over rivalens innsats.

- Jeg tenkte at jeg hadde sjansen de siste par hundre meterne mot mål, men i dag var Robbie råsterk. Han hadde en utrolig spurt. Vi trodde en stund han var kjørt av etter velten, men i dag viste han igjen at han holder et veldig høyt nivå.

- Da jeg så han gikk til venstre for meg på oppløpet skjønte jeg at det bare var om å gjøre for meg å kjempe om en best mulig plassering, innrømmer Crédit Agricole-rytteren.

- Jeg trodde at han gikk litt tidlig, og burde kanskje vært litt mer offensiv selv. Men jeg er likevel godt fornøyd med etappen.

Farlig spurt
De siste ti kilometerne inn til Canterbury gikk i et forrykende tempo. Flere ganger var rytterne i front i ferd med å gå over ende i den smale, svingete og teknisk krevende finalen.

- Det gikk ekstremt fort. Det var i grunnen en typsik åpningsetappe. Det var veldig nervøst lengst fremme i feltet, forteller Hushovd.

Thor Hushovd kom seg helskinnet gjennom de siste krappe svingene, men mistet opptrekker Julian Dean rundt 1000 meter før mål.

- Han holdt på å gå rett i gjerdet, og måtte slippe seg tilbake. Det var en farlig spurt, mener han.

Er du best på sykkel? Test vårt managerspill her.

Bedre i Giroen
Selv om «Grimstad-oksen» var godt fornøyd med spurten som ga andreplass, mener han selv at han har spurtet bedre tidligere i sesongen.

- Ja, da jeg ble nummer to i Giro d'Italia spurtet jeg nok bedre. Jeg hadde ikke den helt store spruten i dag.

Om Thor Hushovd måtte se seg slått av Robbie McEwen, kunne han glede seg over å knipe andreplassen foran sistemann i spurttrekløvert - belgiske Tom Boonen.

- Ja, det var deilig å slå Boonen i første forsøk. Jeg fikk et løft der, det viser jo at det er mulig å hevde seg helt i toppen.

Boonen på hjemmebane
Neste mulighet til å klatre helt til topps kommer trolig allerede mandag. Da har feltet beveget seg over kanalen til Frankrike. De 168,5 kilometerne fra Dunkerque til Gent i Belgia er nesten paddeflate. Dermed går det nok mot enda en massespurt.

- Jeg regner med at det blir samme resepten i morgen. CSC kommer til å verne den gule trøyen, før spurtlagene jobber for å kontrollere feltet.

Mandagens etappe går for øvrig gjennom hjemmedistriktet til Tom Boonen. Der kommer «Tornado-Tom» til å gjøre alt for en etappeseier.

GRATIS OPPSETT: Les Nettavisen på mobilen

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg