Gå til sidens hovedinnhold

- Utrolig hvis NFF trekker poengene

Kjetil Rekdal er pent nødt til å håpe at Lyn unngår konkurs.

LYN - AALESUND 0-2:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Aalesund rammes hardest av bunnlagene dersom Lyn går konkurs og poengene trekkes. Nå ber Kjetil Rekdal fotballforbundet om å vise forståelse.

Selv Rekdal måtte innse at det ikke var noe pent syn. Oppgjøret mellom Lyn og AaFK bar tydelig preg av alvoret, og de drøye 2000 tilskuere var vitne til en av de svakeste kampene i årets Tippeliga.

- Vi kan ikke tenke utvikling i den situasjonen vi er i. Vi må tenke poeng. Pri én for oss er å overleve i Tippeligaen, sier Rekdal til Nettavisen.

Derfor var Rekdal strålende fornøyd etter kampen:

- Vi fikk en flying start. Endelig scoret vi det første målet, og vi kunne bestemme rytmen i kampen. Det var mye dårlig fra begge lag, men vi vant på innsats, vilje og entusiasme.

Tor Hogne Aarøy gjorde 1-0 etter bare to minutter, Glenn Roberts økte ledelsen like før pause, og etter det stengte sunnmøringene døra. Selv ikke utvisningen av Demar Phillips halvtimen før slutt hjalp for Lyn, som slet fælt offensivt.

- Vi fikk det kampbildet vi ønsket oss, det er jeg glad for, sier Rekdal.

Håper Lyn overlever
Det Rekdal ikke vil bli glad for, er hvis Lyn går konkurs og osloklubbens seriepoeng trekkes. Av bunnlagene er det Aalesund som da vil rammes hardest, med sine seks poeng og fire plussmål mot Lyn. Verken Fredrikstad (tre poeng), Bodø/Glimt (tre poeng) eller Strømsgodset (ett poeng, en kamp igjen) har like god poengfangst mot Lyn.

Ergo kan Rekdals menn fort bli desidert sist dersom NFF trekker Lyns poeng. (Lyn har to uker på å skaffe 17 millioner kroner og unngå konkurs.)

- Det ville vært surt for oss å miste de poengene, men jeg regner med at Lyn får spille ut sesongen. Det er helt utrolig hvis NFF trekker poengene, noe så dramatisk har aldri skjedd før. Jeg regner med at NFF forstår det, sier Rekdal.

Men et sportslig nedrykk tror Rekdal kan være bra for Lyn.

- Det kan være bra for klubben med ett eller to år i Adeccoligaen. Se på Odd, Stabæk og Sandefjord, som har rykket ned, bygget seg opp igjen og kommet sterkt tilbake. Det kan Lyn også gjøre.

-Historisk mulighet
Med tre poeng søndag er Aalesund ett steg nærmere ny kontrakt, i tillegg er laget i semifinalen i cupen. Rekdal ser for seg en elektrisk høst i jugendbyen.

- Aalesund har aldri ligget så bra an på denne tiden. Nå har vi en historisk mulighet til å oppnå en fin tabellposisjon. Slår vi Brann neste helg, kan vi være oppe på 9. plass. Før sesongen sa jeg at målet er 8. til 12. plass. Nå kan vi klare det, sier Rekdal.

Han vet det blir tøft, derfor appellerer han til klubbens supportere:

- Vi trenger en elektrisk stemning fra AaFK-fansen for å løfte oss i de neste kampene. Det er nå det gjelder.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken