Hviterussiske Vasil Kiryienka (Movistar) var over timen bak Alberto Contador (Saxo Bank-Sungard) før lørdagens 242 kilometer lange til Sestriere via det utrolige fjellet Colle delle Finestre.

Det hadde 29-åringen lagt bak seg da han passerte 45 kilometersmerket cirka seks minutter foran et jaktende hovedfelt.

For opp Giro d`Italias to siste fjell imponerte Kiryienka en hel sykkelverden.

Luksushjelperytter Sylvester Szmyd (Liquigas) gjorde jobben for sammenlagttreer Vincenzo Nibali bak i hovedfeltet mens Kiryienka skrellet av det tapre utbruddet oppover Colle delle Finestre.

Da alltid like offensive Jose Rujano (Androni) rykket fra Nibali og Alberto Contadors gruppe før de åtte siste grusbelagte kilometerne opp mot Colle delle Finestre trodde mange at Kiryienka ville få det tøft.

Tvert i mot.

Hviterusseren suste over toppen, ned utforkjøringen til Pragleato og videre oppover mot Sestriere i fin stil. Rujano kjempet tappert, men tapte faktisk tid til Movistar-rytteren i front.

Vasil Kiryienka gjentok bragden fra 2008 da han vant den 19. giroetappen fra Legnano - Presolana/Monte Pora.

- I dag var en stor dag for meg og laget. Vi ville minne Xavier Tondo med et flott løp, og det klarte vi. Jeg vant en vanskelig etappe, men jeg visste at jeg kunne klare det. For tre år siden vant jeg en etappe til Monte Pora. Jeg husker det var mange fans den gangen, jeg er glad for en ny seier i dag. Jeg satte på brillene for ikke å vise gledestårene, jeg er veldig fornøyd med det jeg gjorde, forteller Kiryinka ifølge tuttobiciweb.it.

Bak suste Rujano inn til andreplass på etappen. Han tok viktige sekunder på flere av rytterne i sammendraget, og er nå nummer seks totalt.

Litt lenger nede i fjellsiden angrep Michele Scarponi (Lampre) og Steven Kruijswijk (Rabobank) henholdvis sammenlagttreer Vincenzo Nibali og ungdomstrøyerleder Roman Kreuziger (Astana). De lyktes og tok verdifulle sekunder på konkurrentene. Det samme gjorde Joaquím Rodríguez som ble nummer tre på etappen, og tok over femteplassen i sammendraget.

John Gadret (AG2R La Mondiale) trygget fjerdeplassen med nok en imponerende etappe.

Alberto Contador leder rittet soleklart foran søndagens tempoetappe som avslutter hele Giro d`italia i Milano.

PS! Lars Petter Nordhaug (Sky) og Alexander Kristoff (BMC Racing Team) er fremdeles med i Grand Touren.

Resultater, 20. etappe:
1 Vasil Kiryienka (Movistar) 6.17,02
2 José Rujano (Androni Giocattoli) +4,43
3 Joaquím Rodríguez (Katusja Team) +4,50
4 Carlos Alberto Betancourt (Acqua & Sapone) +5,31
5 John Gadret (AG2R La Mondiale) +5,54
6 Michele Scarponi (Lampre - ISD) +5,58
7 Steven Kruijswijk (Rabobank Cycling Team) +5,58
8 Alberto Contador (Saxo Bank Sungard) +5,58
9 Denis Menchov (Geox-TMC) +5,58
10 Roman Kreuziger (Pro Team Astana) +6,16
11 Vincenzo Nibali (Liquigas-Cannondale) +6,20
(..)
78 Lars Petter Nordhaug (Team Sky) +32,50
142 Alexander Kristoff (BMC) +42,38

Sammenlagt:
1 Alberto Contador Velasco (Saxo Bank Sungard) 83.34,25
2 Michele Scarponi (Lampre - ISD) +5,18
3 Vincenzo Nibali (Liquigas-Cannondale) +6,14
4 John Gadret (AG2R La Mondiale) +7,49
5 Joaquím Rodríguez Oliver (Katusja Team) +9,27
6 Jose Rujano (Androni Giocattoli +10,23
7 Roman Kreuziger (Astana) +10,38
8 Denis Mensjov (Geox) +10,51
9 Steven Kruijswijk (Rabobank) +12,56
10 Mikel Nieve (Euskaltel-Euskadi) +12,57
(..)
92 Lars Petter Nordhaug(Teak Sky) +2,59,51
154 Alexander Kristoff (BMC) +4,38,29

Du finner alle resultatene her!

Her kan lese LIVE-referatet:

Bli venn med procycling.no på facebook!

17.05: Gadret tar noen sekunder på Scarponi, Contador, Mensjov og Kruijswicjk. Kreuziger og ikke minst Nibali taper verdifulle sekunder. 22 sekunders tidstap til Scarponi er fasiten.

17.04: Rujano, Rodriguez og Betancourt i mål på de neste plassene - over 4,40 bak.

17.03: AIAIAIAIAI! Steven Kruijswicjk smeller til på kontra, og får med seg Scarponi. Contador smeller til fra Nibalis hjul og tar opp jakten på duoen foran. Kritisk med tanke på andreplassen, Vincenzo!

17.02: Vincenzo Nibali angriper, Contador følger. Scarponi er nede i bukken og følger på tunge gir. Herlig øyeblikk!

17.00: John Gadret er på vei opp til Denis Mensjov.

16.59: Og der krysser han målstreken etter 242 kilometer og 6.17,02 på sykkelsetet.

16.57: Dette er stort Kiryienka. Hviterusseren har knapt tapt tid siden foten av Colle delle Finestre. For en prestasjon!

16.54: To kilometer igjen for Vasil Kiryienka. Movistar-russeren vant også en etappe i dette rittet tilbake i 2008.

16.52: Det er mye som står på spill her. Rytterne er smørt oppover hele fjellsiden til Sestriere (nedoverbakke i Tour de France i juli).

16.48: Roman Kreuziger med et aldri så lite dilemma her. Femteplass i sammendraget og ungdomstrøye eller bare ungdomstrøye? Den første målsetningen kan fort gjøre at alt ryker. Tsjekkeren går for full pakke og tauer på Nibali, Scarponi, Gadret, Contador og Kruijswicjk.

16.47: Mensjov tar opp jakten på Rodriguez. Han vil ha femteplassen i totalen. Sivtsov og Nieve er som nevnte tidligere borte fra tetgruppen.

16.44: Rodriguez støter. Han vil opp til Rujano, men det er over minuttet opp.

16.41: Syv kilometer igjen. Dette går veien Vasil Kiryienka!

16.38: Det er stille før stormen i hovedfeltet. I tillegg til de to nevnte nedenfor har vi Nibali, Scarponi, Gadret, Rodriguez, Contador og Denis Mensjov i den gruppen. Foran den gruppen jager Jose Rujano med vår spådde joker fra det opprinnelig bruddet: Carlos Betancourt.

16.35: Roman Kreuziger satser alt nedover og er snart oppe hos ungdomstrøyekonkurrent Steven Kruijswicjk.

16.34: Her har dere etappesaken fra Bayern Rundfahrt: Wiggins knuste Cancellara

16.32: 12 kilometer, 4,26 ned til Rujano og 5,40 til Alberto Contador-gruppen for Vasil Kiryienka. Nå begynner årets siste motbakke i Giro d`Italia.

16.30: Jose Rujano imponerer ikke veldig nedover, og kan nå si takk og farvel til etappeseieren. Den går til Vasil Kiryienka!

16.28: Roman Kreuziger er litt på etterskudd nå - alene er han også. Det ser ikke helt lovende ut med tanke på ungdomstrøyen han bærer.

16.25: Ikke helt overraskende, men vi tar det med alikevel. Nibali er tilbake i feltet hvor Alberto Contador kontrollerer.

16.21: For en utforkjøring! Det er rett ned på høyre side av veien, men heldigvis er det god asfalt.

16.19: Favorittgruppen med Contador passerer 5,20 bak. Nibali er 15 sekunder bak den gruppen igjen.

16.18: Rujano passerer toppen 3,45 bak Kiryienka.

16.15: Rodriguez rykker og Nibali sliter mest av sammenlagtkanonene! Dette tar han utfor, men skulle du ikke angripe Vincenzo?

16.11: Bare kilometeren igjen for Kiryienka nå. Slik ser det resterende 27 kilometerne ut!

16.08: Vasil Kiryienka har 29 kilometer igjen til mål. Frekvensen hans er nydelig i denne type terreng. Jose Rujano klarer ikke ta tid på 29-åringen som kjemper alene i front.

16.05: Dette kan fort bli Kiryienka-seier. 3,50 ned til Rujano og 4,50 til Maglia rosa-gruppen. Imponerende.

16.04: Herlige bilder fra Colle delle Finestre! Dette må være årets flotteste fjelletappe! Det er grus/pukk-vei, men den er ikke så dårlig at det bryr rytterne nevneverdig.

16.02: Salerno imponerer stort her - Nibalis lagkamerat har dratt i flere kilometer nå.

16.00: Nærbilder av Alberto Contador. Ingen tegn til dårlig form der.

15.57: Kiryienka imponerer stort. 3,45 ned til Rujano nå - som nesten har minuttet på Contador-gruppen.

15.54: Cristiano Salerno har sluppet seg ned fra bruddrestene og jobber nå for Szmyd og Nibali i Maglia rosa-gruppen.

15.49: Ungdomstrøyetoer Steven Kruijswicjk sitter sammen med Szmyd, Nibali, Scarponi, Contador, Brambilla, Sastre, Mensjov og Rodriguez i favorittgruppen.

15.47: Lederen Vasil Kiryienka er nå inne på grusveien. Det er åtte kilometer til toppen av Colle de Finestre.

15.44: For enn mann du er, Jose Rujano! Jeg var skeptisk i begynnelsen, men han holder et høyt tempo. Det kan være et sjakktrekk hvis rytterne stopper opp bak. 30 sekunder nå. Fire minutter mellom Rujano og Kiryienka.

15.42: Angel Vicioso gjør en meget viktig jobb for lagkamerat Jose Rujano. Det samme gjør fredagens etappevinner, Paolo Tiralongo, for Roman Kreuziger - men det er lenger nede i fjellsiden. Kritisk med tanke på ungdomstrøyen!

15.40: Roman Kreuziger (Astana) har sluppet. Det er syvendemann sammenlagt. Dette kan bli store utslag i sammendraget - spesielt når farten er så høy som nå.

15.38: Jose Rujano for tredje gang. Litt meningsløst da Szmyd fremdeles virker sterk.

15.35: Mikel Nieve har også sluppet - det er sjettemann i sammendraget (mye på grunn av en meget imponerende etappeseier fra bruddposisjon).

15.30: Szmyd trekker på Nibali, Scarponi, Contador og resten av en gruppe på cirka ti ryttere. Der sitter også Carlos Sastre på halen. Igor Anton, Dario Cataldo med flere sterke klatrere er borte. Det gikk veldig fort i starten av denne stigningen.

15.27: Kiryienka har fått en liten luke på resten av rytterne i det opprinnelige bruddet.

15.24: Sylvester Szmyd har frisknet til. Nå er tilbake som luksushjelperytter for Vincenzo Nibali. Jose Rujano er tilbake i favorittgruppen.

15.23: Jose Rujano begynner veldig tidlig her! Rabobank har fremdeles hjelperyttere igjen foran i hovedfeltet. Ikke veldig smart trekk spør du meg!

15.21: Popovitsj drar mye i utbruddet nå. RadioShack-rytteren er foreløpig meget sterk!

15.18: Stor fart i inngangen til stigningen. Avstanden er nå nede i fem minutter og i hovedfeltet er det en Colnago-rytter som støter. Gjett hvem? Stefano Pirazzi.

15.16: Sky-suksess i Bayern Rundfahrt. Bradley Wiggins vant tempoetappen og Geraint Thomas ledertrøyen. Vi kommer tilbake med mer!

15.14: Det er sol og fint vær. Det betyr fine TV-bilder. Takk for det (fine TV-bilder altså...)!

15.12: Vi minner om hva vi skrev lørdag formiddag: For eventyrlige Colle delle Finestre venter rytterne. 18,6 kilometer - 9,1 prosent i snitt (12 prosent på det bratteste) sier det meste, og hvis vi legger til at de siste åtte kilometerne sykles på grusvei, blir dette meget god underholdning.

15.10: Bruddet starter nå på Colle delle Finestre. 6,30 har de ned til hovedfeltet i inngangen til stigningen.

15.05: Som vi nevnte i innledningen til dette LIVE-referatet. Paolo Savoldelli var på mange måter vinneren av Finestre/Sestriere-etappen i 2005 da han sikret seg sammenlagtseieren (i tillegg til etappevinner Jose Rujano). «Il Falco» ble nettopp observert på RAIs motorsykkel!

15.03: Posisjonskampen i feltet er i gang. Fem mil til mål, noen få kilometer til Colle delle Finestre og syv minutter mellom bruddet og hovedfeltet.

15.02: Denis Mensjov jakter trolig den meget åpne femteplassen i sammendraget. Det er ikke en umulig oppgave for den tidligere giro og vuelta-vinneren.

14.57:Interessant: - Doptester er aldri nok

14.54: 59 kilometer til mål - 13 kilometer til Finestre - 7,20 mellom brudd og hovedfelt. Dette blir spennende!

14.51: Feltet ligger på en lang rekke nå. Geox, Ag2r og Saxo Bank deler på drajobben. Mensjov, Dupont/Gadret og Contador med andre ord!

14.50: Det er ikke lett å se hvilke ryttere i bruddet som har en god dag, men det får vi nok svar på snart.

14.48: Det ser ikke veldig lyst ut for bruddet i front. Under åtte minutter nå - det skulle gjerne vært mer før de siste 45 knallharde kilometerne.

14.43: Saxo Banks hjelperytter får beskjed fra motorsykkelen som sekunderer rytterene: 8,24 - 65 kilometer igjen.

14.38: Det er litt stille før stormen nå. Rytterne i bruddet deler på drajobben, og er nå cirka ni minutter foran hovedfeltet. Syv mil igjen - og 25 kilometer til Colle delle Finestre begynner.

14.35: Lars Petter Nordhaug (Sky) er observert i hovedfeltet.

14.30: 76 kilometer igjen til mål. Saxo Bank og Ag2r jobber i hovedfeltet. Geox er også godt plassert.

14.22: Rytterne i hovedfeltet anstrenger seg ikke veldig hardt. Det stoppes langs veikanten, spises og drikkestativene fylles opp.

14.14: Saxo Bank-Sungard gjør jobben i hovedfeltet nå. 88 kilometer til mål, og dermed drøye fire mil til foten av Colle dello Finestre. 9,52 mellom bruddet og hovedfeltet.

14.10: Team RadioShack-manager Johan Bruyneel har lagt ut mange spørsmål og svar på hans hjemmeside. Anbefales!

14.05: Herlige TV-bilder fra fredagens i etappe i Giro d`Italia hvor Alberto Contador ga Paolo Tiralongo etappeseieren. Oddsen for at sistnevnte sykler i Saxo Bank neste sesong er nok liten.

14.02: Vi minner også om Giro d`Italia-konkurransen vi har i samarbeid med Eurosport hvor premien er en Merida-sykkel.

Hvem vant den siste norske etappeseieren i Giro d’Italia?
A) Edvald Boasson Hagen
B) Kurt Asle Arvesen
C) Thor Hushovd

For å delta i konkurransen send SMS med kodeord CMP <A, B eller C> til 2201.

PS! Siste av totalt seks spørsmål (uavhengige av hverandre). Denne gjelder ut siste etappe i Milano!

13.55: Det var en liten velt bakerst i hovedfeltet hvor også en motorsykkel var involvert. Vi håper det gikk bra for alle rytterne!

13.50: Gregor Brown melder på twitter at han så deler av Trek Leopards Tour de France-lag ved målbyen Sestriere. De ser på flere av alpe-etappene som venter rytterne i juli. Da skal Tour de France-feltet innom Sestriere og så langt som Pinerolo i øst.

Tour de France, etappe for etappe (ekstern lenke).

13.46: Hovedfeltet er nå ti minutter bak bruddet. Utbryterne får det dermed tøft hvis storkanonene slår på turboen bak i de to siste stigningene.

13.41: Rettelse: Jaroslav Popovitsj og de andre rytterne i årets Giro d`Italia får ikke bruddpoeng hvis det er elleve eller flere ryttere i det samme tetbruddet. Men det betyr ingenting for Popo som vinner denne konkurransen om han kommer til Milano.

13.34: Det er 115 kilometer igjen av lørdagens fjelletappe. 70 kilometer til foten av Colle Delle Finestre. Det er cirka ti minutter mellom bruddet og hovedfeltet.

13.30: Rafael Nadal mot Antonio Veic i French Open nå. Spanjolen vant første settet 6-1, nå er det 1-1 i andre sett. Skal vi si 6-1, 6-1, 6-0 slik at det blir sykling på skjermen fortest mulig? TV2 skal etter planen sende etappen fra 14.00.

13.26: Russell Downing (Sky) fikk det tøft fredag. Les mer om velten og kampen mot tidslimiten her!

13.20: Det er AG2R som har tatt over ansvaret i hovedfeltet, 10,35 bak bruddet.

13.12: Miguel Martinez og Eduard Vorganov har gått i bakken, men de skal være tilbake i bruddet.

13.10: Jaroslav Popovitsj leder bruddkonkurransen ganske så klart foran lørdagens siste fellestartetappe. Det betyr at den sterke RadioShack-rytteren vinner denne konkurransen - hvis han kommer seg til Milano.

Se hele stillingen her (ekstern lenke).

13.02: Rytterne nærmer seg langesonen. Det er cirka 140 kilometer til mål for utbryterne i front og dermed 95 kilometer til Colle delle Finestre begynner.

12.58: - Giroen har vært så tøff som jeg hadde forestilt meg. Det har vært utrolig hardt. Jeg har aldri vært så sliten før, sa Lars Petter Nordhaug til TV2 Sporten før start.

12.50: Diege Ulissi er også en spennende ung rytter (født 1989). I tillegg til etappeseieren på onsdag har han blitt nummer to sammenlagt i Settimana Coppi e Bartali tidligere denne sesongen. Andreårsproffen ble også nummer to på tradisjonelle avslutningsetappen i Paris-Nice. Som førsteårsproff vant han GP Industria & Commercio di Prato i oktober.

12.40: Avstanden har økt til 11,18.

12.38: Outsiderne må da bli Kevin Seeldraeyers (ungdomstrøyevinner fra giroen i 2009) og Eduard Vorganov. Dagens joker: Carlos Alberto Betancourt.

12.35: Hvem er den sterkeste klatreren i bruddet? spørres det. Det er ingen lett oppgave! Sammenlagtstillingen forteller ikke alt blant disse rytterne, men jeg holder en knapp på kjøresterke Vasil Kiryienka selv om han har hatt en litt negativ tendens denne giroen.

12.28: Det meldes om at Saxo Bank-Sungard gjør grovjobben i hovedfeltet. De er snart elleve minutter bak.

12.22: Vår trofaste leser Steffen tror det blir 2xAC på Giro d`Italias to siste etapper. Det er ingen tvil om at spanjolen er sterk nok - spørsmålet er bare om han vil.

12.18: Bruddet har nå over ti minutter ned til hovedfeltet. Det er mange spennende scenarier her. Vil bruddet holde unna? Hvem skal gjøre jobben i hovedfeltet? Hva med Liquigas og Lampre? Er deres to representanter i bruddet gode nok til etappeseier eller vil de vente på Nibali/Scarponi? Hvem er sterkest i bruddet?

Send inn ditt etappetips til [email protected].

12.10: Avstanden er nå oppe i 9,40. Hvis dette fortsetter kan tidslimiten bli hodebry for mange - da tenker vi naturligvis på de svakeste rytterne i hovedfeltet.

12.08: Den best plasserte rytteren i bruddet, Vasil Kiryienka, er over timen bak sammenlagtleder Alberto Contador. Er det noen som vil kjøre inn dette bruddet da?

12.05: Tilbake til de to etappevinnerne. Angel Vicioso vant som kjent den tredje etappen som vil bli husket for Wouter Weylandt tragiske dødsfall. Diego Ulissi vant så sent som på ondag da Giovanni Visconti ble deplassert grunnet uryddig sykling på oppløpet.

11.58: Avstanden er nå 4,25 mellom bruddet og hovedfeltet.

11.53: Vi har to etappevinnere fra denne utgaven i Giro d`Italia i brudd, nemlig Ulissi og Vicioso.

11.51: Jaroslav Popovitsj (RadioShack), Kevin Seeldraeyers (Quick Step), Eduard Vorganov (Katusja), Angel Vicioso (Androni), Frederik Veuchelen (Vacansoleil), Luca Mazzanti (Farnese Vini), Josep Jufre (Astana), Vasil Kiryienka (Movistar), Sebastian Lang (Omega Pharma-Lotto), Cristiano Salerno (Liquigas), Diego Ulissi (Lampre), Carlos Betancourt (Acqua & Sapone) og Miguel Minguez (Euskaltel) er de 13 rytterne som sitter i bruddet.

11.42: Værvarsel Colle Delle Finestre (ekstern lenke). Og vi tar også med målstedet Sestriere her.

11.38: Kevin Seeldraeyers (Quick Step), Eduard Vorganov (Katusja), Angel Vicioso (Androni) og Diego Ulissi (Lampre) er også med i bruddet. 45 sekunder ned til hovedfeltet.

11.36: 13 ryttere i brudd, deriblant Yaroslav Popovych (RadioShack). Vi venter på resten av navnene.

11.30: Det meldes om samlet felt til tross for mange utbruddsforsøk.

11.26: For de spesielt interesserte: Her finner dere fullstendig resultatliste i alle konkurransene (også de litt mindre delkonkurransene som ikke er nevnt nedenfor).

11.25: Astana leder lagkonkurransen 10,45 foran Team Movistar og 13,07 foran Ag2r. Det skal mye til for at det skjer noe der også.

11.22: Maglia bianca står også mellom to ryttere - Roman Kreuziger (Astana) og Steven Kriujswijk. Førstnevnte leder med 2,36 på Rabobank-rytteren. Peter Stetina (Garmin-Cervèlo) måtte nesten håpe at de begge ikke klarer tidslimiten lørdag - for han er over halvtimen bak.

11.20: Maglia verde står mellom to rytttere - Stefano Garzelli (67 poeng) og Alberto Contador (56 poeng). Her vil trolig førstnevnte håpe på at stort brudd holder unna til Sestriere.

11.15: Alberto Contador (Saxo Bank-Sungard) vinner dette sammenlagt (se sammenlagtstilling nederst). Spanjolen leder også poengkonkurransen suverent og det er nok større sjanser for at han mister Maglia rosa enn poengkonkurransen (Maglia rossa) - for da må han nemlig bryte.

11.12: Mens vi venter på flere rapporter fra Italia kan vi ta for oss de forskjellige trøyene.

11.02: 159 ryttere startet lørdagens etappe, deriblant to nordmenn: Lars Petter Nordhaug (Sky) og Alexander Kristoff (BMC Racing Team).

10.57: Giro-arrangøren har ikke meldt om noen bruddforsøk enda. De er fremdeles i gledesrus etter at Alberto Contador «hacket» seg inn på deres twitterkonto og la ut følgende beskjed: Hola soy @albertocontador y os animo a que nos sigais en el Giro de Italia 2011. (oversatt til norsk: Hei, det er @ Albertocontador - oppfordrer deg til å følge oss i Giro d'Italia 2011.)

Senere la de ut dette bildet (ekstern lenke).

10.50: Det meldes om sol og fint vær i Verbania lørdag formiddag.

10.45: Ifølge tidsskjemaet er rytterne i gang med årets neste siste etappe i Giro d`Italia. Lykke til!

Verbania til Sestriere.

Den 20. etappen av årets Giro d`Italia er hele 242 kilometer lang.

Det hele starter med utrolige 195 flate kilometere. Utbryterne må samarbeide godt her hvis forspranget skal være tilstrekkelig før de to siste kategoriserte stigningene i årets giro - for sammenlagtkanonene vil det handle om å få en god reise.

For eventyrlige Colle delle Finestre venter rytterne. 18,6 kilometer - 9,1 prosent i snitt (12 prosent på det bratteste) sier det meste, og hvis vi legger til at de siste åtte kilometerne sykles på grusvei, blir dette meget god underholdning.

Se også: Storslåtte Finestre i store bilder

Det var opp Colle delle Finestre sammenlagtleder Paolo Savoldelli eller «Il Falco» fikk problemer i 2005. Italieneren slapp flere sterke klatrere og sammenlagtutfordrere i den brutale stigningen.

Men som i dag (lørdag) var det litt over ti kilometer utfor før rytterne begynner den siste bakken opp til Sestriere. «Il Falco» kjørte utrolig i utforkjøringen og bet tennene sammen i stigningen opp mot Sestriere - beholdt ledertrøyen og kunne trille igjennom den siste sjarmøretappen dagen etterpå.

Klatresterke og fredagens store taper (i tillegg til Igor Anton (Euskaltel-Euskadi), Jose Rujano, vant etappen i 2005 foran Gilberto Simoni og Danilo Di Luca.

Artikkel om etappen fra 2005: Tidenes beste etappe?

Det året var etappen til Sestriere den siste avgjørende etappen for sammenlagtkanonene. Alessandro Petacchi vant massespurten i Milano på rittets siste dag. I år er det som kjent en 26 kilometer lang tempoetappe som avslutter Giro d`Italia.

Her finner du løypeprofil med mer (ekstern lenke).

Lars Petter Nordhaug (Sky) og Alexander Kristoff (BMC Racing Team) er fremdeles med i Grand Touren.

Sammenlagt før den 20. etappen:
1. Alberto Contador (Saxo Bank - Sungard) 77.11.24
2. Michele Scarponi (Lampre - ISD) +5.18
3. Vincenzo Nibali (Liquigas - Cannondale) +5.52
4. John Gadret (Ag2R - La Mondiale) +7.53
5. Kanstantsin Sivtsov (HTC - High Road) +9.58
6. Mikel Nieve (Euskaltel - Euskadi) +10.08
7. Roman Kreuziger (Team Astana) +10.20
8. Joaquin Rodriguez (Katjusja) +10.43
9. Denis Mensjov (Geox-TMC) +10.51
10. José Rujano (Androni Giocattoli - Serramenti) +11.50

Arrangøres resultatservice (ekstern lenke).

procycling.no følger etappen LIVE fra 10.45. Heng med!