*Nettavisen* Sport.

Utskjelt av Gull-Tufte

Foto: Cornelius Poppe/Scanpix (Scanpix)

- Han sa klart ifra, sier Øystein «Pølsa» Pettersen.

19.11.08 12:26

Pølsekroppen hangler, krangler og skrangler. I sju uker har langrennssprinteren, med VM i Liberec i februar som mål, trent alternativt.

Elendigheten startet under en sprintøkt på bane i Trondheim. Det smalt i baksiden av låret, men Pettersen bet tennene sammen og kjørte løpet ut resten av uka.

Det var ikke så smart. En MR-undersøkelse viste nemlig at ti prosent av venstre hamstring var avrevet – og dessuten at Øystein Pettersen hadde en prolaps.

- Selv om jeg ikke har kunnet trene normalt, synes jeg at jeg har vært veldig flink til å trene alternativt. Det er jeg faktisk litt stolt av, sier Pettersen til Nettavisen.

Akkurat det samme svarte han på Olaf Tuftes spørsmål om hvordan det gikk med Pettersen, da de møttes på Toppidrettssenteret i Oslo tirsdag.

- Flyttet inn
Den doble olympiske mesteren i roing ble imidlertid ikke imponert over Pettersens innsats for å komme seg tilbake i skisporet.

- Han sa klart ifra om at hvis jeg skal tilbake fort, så må jeg være ekstrem. Så fortalte han at da han hadde prolaps i 2003, flyttet han inn på Toppidrettssenteret og trente fem ganger tretti minutter på «terapimaster» hver dag. I tillegg til den vanlige treninga, selvfølgelig, forteller «Pølsa».

- Og du trener ikke med «terapimaster»?

- Jo da, jeg har brukt den to av de tre siste dagene. Men da snakker vi om 20 minutter per dag. Ikke to og en halv time ...

For ordens skyld: Terapimaster er et styrketreningsapparat man bruker for å trene støttemuskulatur.

(Les videre under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Motivert av kjeft
- Kommer du til å endre treningen som følge av Tuftes irettesettelse?

- Jeg ble i hvert fall veldig motivert av å få kjeft av en som har to olympiske gull. Som sagt har jeg vært veldig fornøyd med meg sjøl, og da er det lett å slippe seg litt nedpå. Jeg trengte en vekker, sier Pettersen.

Foreløpig er han ikke i stand til å trene hardt på ski. Og han tør ikke si noe sikkert om når han kan være tilbake.

- Legene sier det er vanskelig å anslå en dato. Jeg sier at jeg skal være klar til Davos om tre uker. Da er det 10-11 uker siden jeg fikk skaden. Og normalt tar det 6-16 uker å bli fullt restituert. Uansett hva legene sier, må jeg bare sette meg mål i mitt eget hode, fastslår Øystein Pettersen.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.