*Nettavisen* Sport.

Utskjelt United-profil var på vei bort. Nå skal Solskjær ha endret mening

IMOPNERTE: Ole Gunnar Solskjær lot seg imponere av Marcos Rojo mot Liverpool.

IMOPNERTE: Ole Gunnar Solskjær lot seg imponere av Marcos Rojo mot Liverpool. Foto: Russell Cheyne (Reuters / NTB scanpix)

Marcos Rojos (29) tid i Manchester United har vært et mareritt og mange har ønsket ham vekk fra klubben, men takket være en tilfeldighet har mye nå snudd for argentineren.

08.11.19 10:02

Argentineren var på vei vekk fra Manchester United i sommer. Ifølge Manchester Evening News skal Rojo ha vært i konkrete samtaler med Everton.

Avisen hevder at United har forsøkt å kvitte seg med forsvarsspilleren i fire av de fem siste overgangsvinduene og han har tydelig ikke være en del av klubbens plan.

I høst har 29-åringen imidlertid fått «en ny vår» og levert flere gode prestasjoner. Det hele startet da Rojo ved en tilfeldighet fikk en plass i startelleveren mot Liverpool. Nå skriver lokalavisen at manager Solskjær skal ha endret mening om spilleren.

- Fantastisk mot Liverpool

Axel Tuanzebe skulle opprinnelig starte kampen mot Liverpool på Old Trafford i oktober, men pådro seg en skade på oppvarmingen og dermed åpnet det opp en plass til argentineren.

Den sjansen tok Rojo godt vare på og Solskjær har latt seg imponere. Det endte uavgjort 1-1 mot topplaget Liverpool og United hadde lenge god, defensiv kontroll på rivalen. Etter seieren mot Partizan i Europa League torsdag, tok Solskjær seg tid til å snakke varmt om Rojo.

- Han kom inn mot Liverpool og var fantastisk. Han var selvsagt misfornøyd med å ikke starte mot Bournemouth, men kom inn mot Partizan og var god, sa han.

- Han var også fantastisk mot Partizan. Jeg synes han har vært det helt siden sesongoppkjøringen. Han har nok spilt mer enn han hadde ventet og det er grunnen til at han fortsatt er i klubben, sier den norske United-sjefen videre.

LES OGSÅ: Solskjær sliter: Nå kobles denne profilen til United-jobben

Rojo kom til United fra Sporting i Portugal under Louis van Gaals ledelse og selv om det var store forventinger til forsvarsspilleren, ble han raskt stemplet som en løs kanon. Etter hvert har det blitt stadig mindre spilletid på argentineren og mange har nok sett for seg at Old Trafford-klubben skulle kvitte seg med 29-åringen.

- Gutta elsker ham

Solskjær mener likevel at Rojo har mye å bidra med inn i troppen.

- Han er en fotballspiller av topp kvalitet. Han er en vinnertype. Han kan slå pasninger og han kan forsvare seg. Nå handler det om å holde ham skadefri i en lang periode. Du kan se hvilke kvaliteter han har, sier Solskjær.

Klikk på bildet for å forstørre. SKRYTER AV ROJO: Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær.

SKRYTER AV ROJO: Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær. Foto: Martin Rickett (Pa Photos / NTB scanpix)

Skal vi tro Solskjær, har han ikke planer om å kvitte seg med Rojo med det første, selv om 29-åringen ble gjort tilgjengelig for salg så sent som i sommervinduet.

- Han har et stort hjerte og brenner virkelig for fotball. Han er en vinner. Det å ha ham her i god form og i godt humør, har vært bra for oss, sier Solskjær.

- Gutta elsker ham, selv om han sprer litt frykt på trening fordi han takler skikkelig. Han er én av de som virkelig, virkelig bryr seg, mener nordmannen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag