RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
IKKE AVSKREVET: Adnan Januzaj har lenge blitt ryktet bort. Fredag viste han at han fortsatt kan bidra på Old Trafford. FOTO: NTB scanpix
IKKE AVSKREVET: Adnan Januzaj har lenge blitt ryktet bort. Fredag viste han at han fortsatt kan bidra på Old Trafford. FOTO: NTB scanpix Foto: Darren Staples (Reuters)

Utskjelte Januzaj sørget for perfekt United-start

Sist oppdatert:
Adnan Januzaj har blitt utskjelt og linket bort, mot Aston Villa avgjorde 20-åringen.

ASTON VILLA - MANCHESTER UNITED 0-1 (0-1):

Nok en gang ble Manchester United-keeper David de Gea utelatt fra troppen i kjølvannet av Real Madrid-ryktene da United møtte Aston Villa borte fredag kveld.

En annen som også har levd usikkert med tanke på å fortsette på Old Trafford er Adnan Januzaj. Han har lenge blitt linket bort og blitt utskjelt for å ikke ta nivået.

Men da lagopstillingen til Manchester United ble offentligjort, så hadde Louis van Gaal funnet plass til 20-åringen på bekostning av en svak Ashley Young forrige kamp.

- Matchfysikken min er ikke på topp etter å ha spilt lite i det sist. Jeg trenger flere kamper og jeg håper å score flere mål, sa Januzaj til Sky Sports etter kamp.

Daley Blind stengte igjen bakover i andre enden.

- De fikk ikke mange sjanser, noen innlegg, og vi skapte sjansene vi trengte for å avgjøre,sa Blind i samme intervju som Januzaj etter kamp.

- Depay kunne burde scoret

United overbeviste ingen i 1-0-seieren i serieåpningen mot Tottenham, og de overbeviste heller ingen mot Aston Villa. 

- Vi spilte bedre enn forrige uke, og dette var bortekamp. Vi spilte bedre fotball og scoret et fantastisk mål. Jeg synes vi mistet ballen litt for lett, men de siste 20 minuttene burde vi scoret i hvert fall et til, sa United-trener Louis van Gaal etter kamp til Sky.

- Jeg synes i hvert fall Memphis (Depay) burde scoret, la han til.

Det som derimot var overbevisende pasningen til Juan Mata til Januzaj etter 29 minutter og minst like overbevisende var roen belgieren utviste da han sendte Micha Richards ut av stadion og deretter fant en luke i det borteste hjørnet til 1-0 for de rød djevlene.

United kontrollerte stillingen enkelt og greit inn til pause.

- Vi kontrollerte stort sett og slapp til bare èn mulighet, men det er de enkle balltapene som ødelgger for oss, avsluttet Van Gaal.

Spansk servitør

Aston Villa hadde tydeligvis ikke gitt opp håpet om poeng, for etter pausen kom hjemmelaget ut i hundre og satte press på Wayne Rooney og Co.

Men et United-forsvar som har blitt kraftig kritisert i forkant av årets sesong ryddet unna de største farene.

For selv om det var hjemmelaget som hadde store deler av initiativet i første del av andre omgang, så var det United som kom til den største muligheten ved nyinnkjøpte Memphis Depay.

- Det er ingen lette kamper i denne serien, og denne er blant de tøffere. Vi kunne hatt et straffespark, men jeg er stolt av gutta og supporterne var fantastiske i dag, sa Aston Villa-trener Tim Sherwood etter kampen.

Etter 74 minutter fikk den spanske servitøren, Juan Mata, inn en bestilling på en millimeter presis pasning til Depay på løp i bakrom.

Mata tok på seg hovmesterollen før han serverte Depay som bestilt. Den tidligere PSV-spilleren kom alene med Brad Guzan i Aston Villa-målet, men fra skrått hold avsluttet han like utenfor.

TØFFE TAK: Ander Herrera kom inn errer pausen for målscorer Januzaj. Han fikk jobben med å forsvare ledelsen. Det viste seg i duellene. FOTO: NTB scanpix


United tok tilbake kontrollen over kampen etter at Bastian Schweinsteiger og Ander Herrera kom inn for Michael Carrick og Adnan Junzaj.

Null baklengs

Med uroet rundt David de Gea og hardt kritiserte United-forsvaret, så er fasiten at Sergio Romero og resten av laget har fått en perfekt start på årets Premier League med seks poeng, to scorede mål og null baklengs.

Matteo Darmian har viste seg i hvert fall som et solid kjøp.

- Dette var ingen god fotballkamp. Ut i fra spillet, så kunne United vunnet 2-0, men det er på grunn av trylling fra Juan Mata, sa Aleksander Schau i TV 2-studio etter kampen.

Manchester United møter Newcastle neste runde, mens Aston Villa møter Crystal Palace borte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere