Gå til sidens hovedinnhold

Utskjelte Salah i storform da Liverpool sikret avansement i Champions League

Etter flere svake kamper i Premier League, fikk Liverpool endelig en opptur. Da stilte Mohamed Salah til et sjeldent intervju etter kampslutt.

LIVERPOOL - RB LEIPZIG 2-0 (4-0 sammenlagt):

Liverpool er videre i Champions League etter en imponerende forestilling mot tyske RB Leipzig. Engelskmennene vant 2-0 mot Alexander Sørloths klubb.

Det betyr 4-0 sammenlagt for rødtrøyene og et komfortabelt avansement.

Jürgen Klopps menn har slitt voldsomt i den hjemlige Premier League den siste tiden og har blant annet tapt seks strake kamper på sin hjemmebane Anfield.

LES OGSÅ: Sørloth har fått med seg Liverpool-nedturen. Nå kommer han med en advarsel

Onsdag var det imidlertid en helt annen glød over Liverpool og spillere som Thiago Alcantara, Fabinho, Mohamed Salah, Sadio Mané og Diogo Jota virket alle påskrudd.

Det sto riktignok 0-0 til pause, men Liverpool hadde hatt en rekke store sjanser. I andre omgang scoret både Mohamed Salah og Sadio Mané og sikret avansementet.

- Det er helt utrolig. Vi har sett Liverpool spille tafatt i 2021, og så går de ut her mot RB Leipzig. Vi skal ikke overdrive hvor gode Leipzig er, men de er det ypperste mot Bayern München i Tyskland. Klopp har blitt kritisert for at han bare kommer med en plan A av og til, men i dag hadde han både plan B og plan C. Han kjørte over Julian Nagelsmann. Leipzig hadde ikke sjanse, sa Viasport-ekspert Fjørtoft etter kampslutt.

Bet seg merke i Salah-intervju

Han fikk støtte av sin ekspertkollega i kommentatorboksen.

- Jeg syns Liverpool har gjort en tilnærmet perfekt fotballkamp, mente Viasport-ekspert Lars Tjærnås om Liverpools innsats.

Mohamed Salah stilte til et sjeldent intervju etter kampslutt.

- Dette er et stort resultat for oss. Vi kom hit etter å ha tapt en del kamper i Premier League. Laget vårt er ikke i sin beste form akkurat nå, men vi ønsker å kjempe i Champions League og også kjempe i Premier League, sa han ifølge BT Sports.

- Jeg skulle ønsket jeg scoret flere, men jeg er glad for at jeg scoret i dag og at laget vant. Det er det viktigste, sa egypteren videre.

I studio bet Fjørtoft seg merke i at det var nettopp Salah som stilte til intervju. Stjernen har blitt mye kritisert den siste tiden, blant annet for innsatsen i de siste ligakampene i Premier League.

- Det er ikke ofte vi ser Salah i intervju, men det er en spiller som har gode tanker og spiller på en veldig god måte. Vi satt og diskuterte her at det har blitt et symbol på denne sesongen at Salah ikke har vært så god, men han har jo faktisk en meget god sesong til tross for at Liverpool sliter med å score. RB Leipzig er det laget i den tyske Bundesligaen som slipper inn færrest mål. I dag kunne Liverpol altså vunnet 6-0 mot dem, sa han.

LES OGSÅ: Neville sjokkert over Liverpools kollaps: - De har mistet alt

Liverpool ut i hundre

Etter flere svake kamper i Premier League, var det et friskt Liverpool vi fikk se i første omgang og de røde skapte en rekke store sjanser mot sin tyske motstander.

LES OGSÅ: Klopp kom med klar beskjed. Nå reagerer Solskjær: - Det gir ikke mening

Den første farligheten kom da Thiago Alcantara ble spilt flott opp sentralt av Diogo Jota. Han tok med seg ballen mot mål, men valgte å prøve en pasning mot Mohamed Salah, i stedet for å skyte selv. Ballen ble brutt foran nesa på Salah.

«Bortelaget» slet med å etablere noe særlig spill på midtbanen, der Liverpool dominerte stort, men skapte likevel sjanser. Etter rundt ti minutter fikk Dani Olmo ballen inne i feltet. Det var trangt og mange folk rundt ham, men Olmo kom til avslutning. Keeper Alisson Becker var imidlertid våken, kom ut og reddet fint.

I det 19. minutt var Liverpool igjen nær scoring. Trent Alexander-Arnold slo en corner og i feltet kom Diogo Jota på ballen. Headingen fra portugiseren var hard og god, men keeper Peter Gulacsi vartet opp med en strålende redning.

Noen minutter senere fikk både Salah og Sadio Mané enorme sjanser. Thiago spilte glimrende fram til en Salah på løp, men Gulacsi stoppet egypternes avslutning alene med keeper. Returen havnet hos Mané, som ikke traff med headingen og ballen spratt ned i bakken og opp igjen, Deretter kom Salah på ballen på ny, men var nå offside.

LES OGSÅ: Pedro (22) var uønsket i Premier League-klubb. Nå hevdes han å være verdt 600 millioner kroner: - En stor tabbe

Sjanse til Diogo Jota

Like etter ble Mané satt opp i god posisjon av Alexander-Arnold. Godt forsvarsspill stoppet imidlertid senegaleseren fra å finne nettmaskene.

I det 32. minutt var Emil Forsberg farlig frampå for Leipzig. Svensken forsøkte å kombinere med Yussuf Poulsen, men endte i stedet opp med å få en god skuddmulighet selv. Forsbergs avslutning strøk den lengste stolpen.

Rett før pause burde Diogo Jota scoret. Liverpool rullet opp et nytt, godt angrep der Salah ble spilt opp i bakrom. Dayot Upamecano kom til for å stoppe egypteren, men endte opp med å spille ballen rett til Diogo Jota. Portugiseren satte ballen i nettveggen på en mulighet der han absolutt kunne sendt Liverpool i føringen.

LES OGSÅ: Tysk storavis hevder det er en stor sjanse for at Klopp gir seg i Liverpool neste år

Etter en underholdende omgang sto det likevel 0-0 ved pause i Budapest.

Sørloth traff tverrligger

I pausen tok Leipzig-trener Julian Nagelsmann grep. Han tok ut den defensivt anlagte Kevin Kampl og satte inn spissen Alexander Sørloth.

Det var likevel Liverpool som fikk andre omgangs første store sjanse. Mané spilt fram Diogo Jota som kom alene med keeper. Gulacsi reddet imidlertid mesterlig igjen. Returen havnet hos Salah som ikke klarte å få presset avslutningen på åpent mål under tverrliggeren. Reprisen viste at det muligens var en offside på Diogo Jota.

Etter dette hadde RB Leipzig et grep om kampen. Liverpool begynte å slurve mer og tyskerne skapte stadig større sjanser. Etter 65 minutter steg Alexander Sørloth til værs på et innlegg fra Justin Kluivert. Headingen fra nordmannen hadde en meget god bane, men datt ned i tverrliggere og Liverpool fikk etter hvert ryddet unna.

To kjappe scoringer

70 minutter var spilt i Budapest uten scoringer før det skulle løsne. Liverpool kontret og Diogo Jota spilte fram til Salah. Storscoreren satte ballen sikkert ned i hjørnet.

Bare fire minutter senere ble ledelsen doblet. Innbytter Divock Origi slo strålende inn og foran kassa sto Sadio Mané perfekt plassert og styrte inn Liverpools andre.

Dermed sto det 4-0 sammenlagt og veien tilbake for RB Leipzig var plutselig lang.