Gå til sidens hovedinnhold

Utspilt av verdens beste

Børge Lunds stjernelag overkjørte Drammen.

DRAMMEN HK-THW KIEL 29-39 (15-22)

DRAMMENSHALLEN (Nettavisen): Det var egentlig aldri noe spenning knyttet til hvem som kom til å vinne dette Mesterliga-oppgjøret.

«Nye» Drammen betyr unge Drammen og flere av spillerne er ikke fysisk utviklet nok til å håndtere det godt voksne stjernegalleriet til THW Kiel.

Fjorårets tapende finalist i turneringen så seg kun nødt til å spare OL-vinner Nikola Karabatic på norsk jord. Børge Lund ruvet som vanlig både i forsvar og angrep. Han kostet på seg noen godord om morgendagens menn i Drammen.

- Jeg synes de viste mot Barcelona sist, og mot oss i dag, at de har mye talent i laget sitt, oppsummerte Børge Lund overfor Nettavisen.

Hagen i hundre
Utklassingssifrene satt til side, er det ikke vanskelig å la seg imponere over DHKs nye generasjon. Gøran Sørheim (18), Espen Lie Hansen (19) og Anders Tverdal (20) ypper fremst i rekka for Bent Dahls ungdommelige mannskap.

Det gleder også gårsdagens helter ved bredden av Drammenselva.

- Når Espen begynner å banke inn mål på slutten mot verdens beste håndballag. Det er helt rått, sier tidligere Drammen- og landslagsspiller Frode Hagen fornøyd.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sammen med Glenn Solberg var han mye av årsaken til at Drammen i det hele tatt er med i Champions League. Men håndballpensjonisten vil ikke høre snakk om når hullene etter de to skal fylles.

- Det er ingen hull å fylle. Det er mye viktigere at Drammen er nummer én på talentutvikling. De har fire-fem spillere utpå her fra egen stall. Det er viktig. Glenn og meg har også vært der hvor disse gutta er nå, minner han om.

Overlistet stjernekeeper
I Steffen Stegaviks skadefravær har det delvis blitt 18 år gamle Sørheims ansvar å opptre som playmaker for Drammen. Han gjør det med selvtillit og autoritet.

Som venstre bakspiller laget Espen Lie Hansen fem scoringer mot Kiel, noen av dem voksne kremmerhus. Og til slutt fikk også venstrekant Tverdal sin andre scoring for kvelden - og da kom også smilet på den hardtarbeidende jyplingen fram.

- Det er så mange verdensstjerner utpå der. Men morsomt var det nok å skyte på Omeyer (Thierry). Han er kanskje verdens beste keeper, sier Tverdal.

- Hva lærer dere av slike kamper, Lie Hansen?

- At man må satse 100 prosent hele veien, ellers blir man knust i taklingene. Det så man veldig godt utpå her i dag, svarer unggutten.

Rekker knapt å trene
Drammen har nå fått to håndballeksjoner på fem dager. Først var Barcelona på besøk og vant 29-24. Kiel dro hjem med timålsseier, 39-29.

- Jeg har også vært lett en gang, trøstet Børge Lund i retning unggutta.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Nå venter U20-kamp på fredag og seriekamp mot Follo på søndag for klubbens yngste. Der er nesten så det ikke blir tid til trening mellom slagene.

- Det blir i hvert fall en styrkeøkt klokka 07.00 i morgen, smiler Lie Hansen.

- Det blir nok matching på oss i hvert fall, supplerer Tverdal.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene