RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utspilte overmakten

Foto: AP/SCANPIX
Sist oppdatert:
Derby pekte nese til Manchester Uniteds stjernegalleri.

DERBY - MANCHESTER UNITED 1-0:

At cup er cup og at ballen er rund er en kjent sak, og en vanlig unnskyldning når storlagene snubler.

Men da Derby slo Manchester United onsdag, spilte dyktighet en større rolle enn flaks. Derby ville mest, prøvde mest, og fikk velfortjent lønn for strevet da Kris Commons brøt de røde djevlenes fire kamper lange rekke uten baklengsmål.

Etter en kraftig nedadgående formkurve i mesterskapsserien og en tilværelse på nedre halvdel av tabellen, fikk laget seg en real opptur da de tok Uniteds skalp i den første ligacupsemifinalen.

Påtroppende manager Nigel Clough så kampen fra tribunen, og kunne trygt konstatere at det finnes mengder av potensial i laget, som spiller ligacupsemifinale for første gang siden 1968!

Tok initiativet
Det var Derby som tok initiativ fra start, og bare en god Tomasz Kuszczak avverget at Steve Davies satte inn 1-0 til vertene etter sju minutter. Bare to minutter senere var Davies frempå igjen, uten å lykkes. Deretter overtok United mer av spillet, uten å skape de store sjansene.

GA ALT: Derby-spillerne ga ingenting gratis. Her er det Carlos Tévez som får merke det.

I stedet var det Derby som endelig fikk hull på byllen etter en halvtimes spill. Kris Commons sendte ballen rett i hjørnet fra 20 meters hold, og Derby ledet fortjent etter å ha vært det mest angrepsvillige laget.

Inn med kanonene
Etter hvilen var det ingen av lagene som viste noen særlig vilje til å prestere, og etter omtrent et kvarters spill fant Sir Alex Ferguson ut at det var på tide å sette inn de store kanonene – først Cristiano Ronaldo, deretter Wayne Rooney, og til slutt Michael Carrick.

Knappe kvarteret før slutt fikk Ronaldo vist seg frem to ganger. Først skjøt han like til side for målet. Deretter viste han frem skuddfoten på et frispark fra 20 meters hold. Et nervøst hjemmepublikum trodde ballen hadde gått i krysset, men den strøk like utenfor. Nærmere kom de ikke. I stedet var Rob Hulse nære på å doble Derbys ledelse.

Til slutt sikret Derby seg en fullt fortjent 1-0-seier på hjemmebane mot et usedvanlig tamt United.

I motsetning til tirsdagens oppgjør mellom Tottenham og Burnley, der spenningen vil være så godt som fraværende i returoppgjøret, er dermed ingenting avgjort før returkampen på Old Trafford.

Den går 20. januar.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere