RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
FÅR REFS: En sleivete kommentar fra Russlands tennispresident om tennissøstrene Venus- (til venstre) og Serena Williams får konsekvenser.
FÅR REFS: En sleivete kommentar fra Russlands tennispresident om tennissøstrene Venus- (til venstre) og Serena Williams får konsekvenser. Foto: Timothy A. Clary (Afp / NTB scanpix)

Utstenges etter Williams-kommentar

Sist oppdatert:
IOC-medlem hånet tennisstjernene i TV-sending.

Russlands tennispresident Tsjamil Tarpitsjev er utestengt i ett år etter en smakløs kommentar rundt tennissøstrene Venus og Serena Williams.

I et senkveldshow på russisk TV refererte Tarpitsjev til søstrene som «tennis-brødrene».

Tennissportens kvinneorganisasjon WTA fant ikke kommentaren spesielt morsom, og de har utestengt russernes tennissjef i ett år fra all aktivitet på WTA-touren.

Han er også ilagt en bot i størrelsesorden 150.000 norske kroner.

- En slik uttalelse om to av våre aller største utøvere hører absolutt ingensteds hjemme i sporten vår, heter det i en melding fra WTA-sjef Stacey Allister.

Tarpitsjev får ikke være turneringssjef for Kremlin Cup i Moskva, og han er instruert om å gi søstrene Venus og Serena Williams en personlig unnskyldning.

Den unnskyldningen kom lørdag ettermiddag.

- Serena og Venus er uten tvil fantastiske utøvere. De spiller tennis på det aller øverste nivå. Jeg er lei meg for at spøken ble tatt ut av sin sammenheng, og at den har skapt slik oppmerksomhet, het det fra Tarpitsjev gjennom en pressemelding fra det russiske tennisforbundet.

Tsjamil Tarpitsjev er også medlem av Den internasjonale olympiske komité (IOC). (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere