Årets Formel 1-sesong har enn så lenge vært en stor nedtur for fjorårets verdensmester Max Verstappen, som har hatt store problemer med bilen.

Med unntak av seieren i Saudi Arabia har ting stemt lite for Red Bull, som ligger på en foreløpig tredjeplass i konstruktørmesterskapet.

Red Bull-sjef Helmut Marko går nå ut og advarer omgivelsene, om en stadig mer frustrert nederlender på førerplass.

- Man kan se at han sliter med bilen, og mister selvtilliten til å fortsette den ekstreme kjørestilen sin. Vi trenger å vinne snart, for han er en tikkende bombe, forteller Marko til østeriske ORF

Les også: Karrierebeste tross fartsblemme: - Han tapte masse

- Merkelig

Red Bull fikk en opptur i lørdagens sprintløp i Italia, og sikret pole position med Verstappen. Uttalelsene fra Red Bull-sjefen, som kom før helgens løp, overrasker Viaplay-ekspert Simen Næss Hagen.

- Generelt er det lite som overrasker at Helmut Marko kliner til med brannfakler. Men merkelig vurdering med tanke på Verstappen som har kjørt upåklagelig fort denne sesongen.

Og fortsetter:

- Det kan være ment som en et spark bak, etter at Verstappen virket noe defensiv over egne mesterskapssjanser etter at han brøt på ny i Australia. Men motorhavariene er ikke hans ansvar, så det eneste Verstappen trenger å gjøre er å opprettholde den farten han har vært i stand til å levere.

Les også: Kunstscoring fra Lionel Messi sikret ligagullet for PSG: - Vakkert

- Tror du det kan «smelle», hvis resultatene fortsetter å utebli for Verstappen?

- Verstappen er ikke så langsint, så da handler det om hva teamet tåler av reaksjoner der og da. Det var litt tilsvarende i 2017 hvor Renault-motoren de brukte den gang virket lite holdbar og de hadde mye brutt og dårlige resultater pga det. Verstappen er ikke redd for å si ifra, men han har alltid sittet trygt.

Tror på overraskelse

Lørdagens sprintløp ble en hard batalje mellom Ferrari og Red Bull, mens Mercedes var langt bak. Næss Hagen mener det er vanskelig å spå et utfall av søndagen.

- F1 har vel vist at det er muligheter for overraskelser i hvert løp. Haas og Alfa Romeo til å begynne med, og McLaren og Williams viste plutselig superlovende takter i Australia.

Les også: Reagerer på bildene fra Haalands kamp: - Skjønner ingenting

- Det første europeiske løpet betyr ofte at mange av teamene kommer med nye oppgraderinger så vi får helt sikkert en eller annen overraskelse i både positiv og negativt forstand, avslutter han.

Etter seieren i lørdagens sprintløp starter Verstappen først i søndagens løp.