Utvist, kom inn igjen, brant straffe og scoret

Foto: Getty Images / All Over Press

Alt gikk i ball for fotballdommer.

28.06.13 15:38

Rundt om i det ganske land spilles det 1000-vis av fotballkamper hver dag. Men ikke så mange som 6. divisjonskampen mellom Hemnes og Åga i Nordland Fotballkrets sist mandag, skriver Nordlys.

For dette er kampen der det gikk helt i ball for dommeren.

- Ga ham feil kort
Etter halvtimen går Hemnes-angriper Tommy Karlsen i bakken og hjemmefansen roper på straffe, men dommer Jan Vidar Hildrum har en helt annen oppfatning og blåser frispark den andre veien. Ifølge Hemnes-avisa gir Karlsen beskjed hva han synes om det - og dommer Hildrum plukker frem det røde kortet.

En slukøret Karlsen tusler av banen - men minutter senere lar dommer Hildrum ham plutselig slippe inn på igjen.

- Jeg ga ham feil kort. Han skulle hatt gult, innrømmer Hildrum overfor Nordlys.

Som mange andre dommere har han faste lommer til kortene. Et i brystlomma (det gule), og et i "rævlomma" (det røde), som Hildrum selv kaller det. Men denne mandagen hadde han lagt kortene feil, forteller han til Nordlys.

Karlsen innrømmer at han ble frustrert, og skjønte ingenting av det røde kortet.

Kom inn igjen og scoret
- Det ble litt diskusjoner med trenerne. Jeg trodde han hadde kommet med grovt munnbruk mot meg, men han var irritert på seg selv fordi han hadde mistet ballen, forklarer Hildrum.

Men historien stopper ikke der. På langt nær.

For etter at Karlsen kommer inn igjen, brenner han et straffespark før han senere i kampen gjør det godt igjen med et spillermål.

Det skulle vel egentlig vært det, men neida!

Ikke lovlig
For Nordlys har sjekket med dommerveteran Roald Johansen i Troms Fotballkrets om dommeren egentlig hadde lov til å slippe en utvist spiller inn igjen i kampen.

- Hvis ballen har vært i spill etter utvisningen, så nei, da har han ikke lov til det. Da må dommeren bare bite i det sure eplet, la spilleren være utvist, sende et unnskyldende brev, gå papirmølla og få omgjort utvisninga i etterkant. Men hvis ballen ikke har vært i spill etter kortet, så er det mulig, sier Johansen.

12 spillere også!
Kristoffer Flatås Karlsen som spilte kampen for Hemnes sier at de spilte i flere minutter med 10 mann før dommeren blåste av spillet, gikk bort til hjemmelagets benk og innrømmet at han hadde gjort en feil og at de kunne få sette inn en ny spiller.

- Vi spillere fikk ikke med oss at vi satte inn en ny spiller, men vi oppdaget Tommy som var utvist på vei opp på tribunen, så vi fikk ropt ham inn på banen igjen. Så på et tidspunkt var vi faktisk 12 (!) spillere inne på banen før vi oppdaget feilen, ler Flatås Karlsen.

- Spillerne ropte at jeg måtte komme inn igjen, så jeg gikk inn på banen, da jeg så at vi hadde satt inn på en ny spiller. Så jeg gikk av igjen og kom inn etter pause, sier utviste Karlsen, som flirer av hele greia.

- Det var en kamp som jeg ikke kommer til å glemme med det første, ler han.

Johansen sier han aldri hørt om en lignende episode i sin lange dommerkarriere.

Og hvis noen skulle være interessert, Hemnes med 11 - så 10 - så 12 (!) - så 11 - mann tapte kampen 1-3.

Les mer fra Nordlys her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.