Vålerenga presenterte stjernespissen Vidar Örn Kjartansson (30) under et pressemøte på Intility Arena fredag.

Seansen om islendingens retur til klubben foregikk en stund som de fleste lignende spillerpresentasjoner. Men så gikk pressekonferansen i en helt uventet retning for mannen som scoret 25 eliteseriemål for VIF i 2014.

Les også: - Barcelona-sjefen vurderer drastisk Messi-grep

En NRK-journalist ville nemlig spørre om reaksjoner på klubbskiftet, og i første rekke reaksjoner fra Hammarby, en av Kjartanssons tidligere klubber. Dagbladet har også omtalt episoden.

Grov språkbruk

Journalisten valgte å lese opp en melding Vålerenga hadde mottatt på Twitter, angivelig fra en Hammarby-fan, ettersom oslolaget sikret seg Kjartansson på bekostning av stockholmsklubben.

Les også: Ødegaard-forfall til Norge-kampene

Meldingen inneholdt flere grovt nedsettende ord om VIF som NRKs journalist oversatte til engelsk. Deretter fulgte journalisten opp med å spørre Kjartansson hvordan han tror stemningen er i Hammarby etter Vålerenga-overgangen hans.

- OK ... OK. Jeg kan ikke si ... Jeg skal ikke oversette dette til norsk, begynte VIF-spissen noe nølende, før han samlet seg litt.

Følg sommerens overgangsrykter direkte her!

- Ja, jeg var i Hammarby og hadde en flott tid der, selv om det bare var i fire måneder. Det var et flott sted, og jeg hadde muligheten til å dra dit. Jeg fikk mange gode venner der og har bare gode ting å si om klubben, påpekte Kjartansson, etterfulgt av en kort tenkepause.

- Sånne ting skjer. Men som jeg sa, når du har gode valgmuligheter, så er du nødt til å ta et valg. Og jeg tenker at det beste valget var å gå til Vålerenga.

Internasjonal oppmerksomhet

Redaksjonssjef Anders Sårheim i NRK forklarer til Nettavisen at redaksjonen har diskutert opptrinnet, og lytter til reaksjoner de har fått.

- Vi har tatt en runde på dette, og dersom noen opplevde dette som upassende på en åpen pressekonferanse har vi forståelse for det. Og vi vil nok justere oss noe etter de tilbakemeldinger som har kommet, forteller Sårheim.

Den irske Goal-journalisten Ronan Murphy er blant dem som har reagert i sosiale medier etter å ha sett videobildene fra pressekonferansen.

Murphy skriver på Twitter at det nevnte spørsmålet er det sprøeste han noen gang har sett fra et intervju.

Det populære nettstedet Sports Bible har også omtalt den merkelige situasjonen fra pressekonferansen.

Vidar Örn Kjartansson spilte sist for tyrkiske Yeni Malatyaspor. Laget rykket ned fra Süper Lig tidligere i sommer. Han var på utlån der fra slutten av januar og ut sesongen.

Inntil nylig var han den russiske klubben Rostovs eiendom, men nå er 30-åringen klar for Vålerenga ut 2023-sesongen.