RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Uverdig avskjed for Best

(foto: scanpix)
Sist oppdatert:
Fotball-legenden George Best ble lørdag minnet med ett minutts stillhet i Storbritannia. Noen supporterer brøt imidlertid stillheten og viste uverdige manerer.

George Best døde fredag ettermiddag bare 59 år gammel. Manchester United- og Nord Irland-legenden hadde da ligget for døden på et sykehus i London i flere uker.

På City of Manchester Stadium brøt både Manchester City- og Liverpool-supportere den tilmålte stillheten til minne om legenden.

Dommer Alan Wiley fulgte instruksjonene han hadde fått av Football Association (FA), om å kutte ned på det tilmålte minuttet, dersom det viste seg at enkelte supportere ikke respekterte hedringen.

Liverpools suksessmanager Rafael Benitez var skuffet over sine egne supportere etter kampen.

- Dette er synd. Det var nok bare noe få som applauderte under stillheten, men det er synd. Det er virkelig ikke annet å si, slo sjanjolen fast.

Manchester City-manager Stuart Pearce fulgte opp:

- Jeg har ingen anelse om hvilken gruppe av supporterne dette var, men de aller, aller flest hedret minnet om George Best. Han var en legende av spillet, som ga en hel del fornøyelse til mengder av mennesker, og det er det viktigste av alt.

Se på det positive
Football Associations daglige leder, Brian Barwick, kommenterte insidentene på følgende vis:

- En må se på det positive fremfor det negative i en slik situasjon, når det er snakk om en handfull tilskuere av en skare på 47 000 mennesker.

Det var også lignende scener på Millwalls stadion New Den, hvor hjemmelaget tok i mot den fallende storheten Leeds United. Også her applauderte noen av Leeds' tilhengere Bests død, og dommeren så seg nødt til å kutte ned på det tilmålte minuttet med stillhet.

Leeds-manager Kevin Blackwell unnskyldte sine fans.

- De er fantastiske supporterer, men noen få mennesker sviktet oss i dag, og vi er alle skuffet over dem. Det var en klar minioritet av tilhengerne, og det er alltid minioriteter som ødelegger samfunnet i dette landet, er jeg redd.

Hedret med applaus
Ellers ble det meldt om fullstendig stillhet på balløya ved kampstart, i England, så vel som i Skottland. Dette med unntak av i Celtic og i Wolverhampton, klubbene George Best var tilhenger av som gutt, som hadde bestemt seg for å applaudere Best i ett minutt, og ikke hedre ham med stillhet.

- George Best var universielt anerkjent som spiller med et unikt fotballtalent, og vi føler det var riktigst med et minutts applaus for en spiller av hans kaliber, sa en talsmann for Celtic.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere