Berge tapte lørdag sin første kamp i OL-kvalifiseringen mot Murad Mammadov fra Aserbajdsjan. Med resultatet 1-4 er sjansen til å være med i OL i Tokyo ute.

- Når verden faller i grus, det er når man ikke når sine mål og drømmer. Jeg har jobbet ekstremt hardt for dette. Jeg får det ikke ikke ut når det teller som mest, og det er tungt. I dag klarte jeg ikke mer, og da må man innse nederlaget, uansett hvor tungt det er, skriver Berge i en SMS til Nettavisen.

Les også: Formel 1-stjerne fnyser av ryktene: - Det er alltid noe pisspreik

- Veien er lang og ikke minst trang for å komme til OL. Denne gangen var jeg ikke i nærheten. Så ærlig må man være uansett hvor hjerteskjærende det er, fortsetter 37-åringen.

- Må ha motivasjon og lyst

Bronsevinneren fra OL i Rio de Janeiro for fem år siden mener tiden ikke er riktig for å beslutte om han fortsetter satsingen. Han påpeker at motivasjonen kommer til å spille inn på hva han velger.

- Man tar ikke en slik avgjørelse når man er lengst nede i den dypeste dalen. Skal man satse, så må man ha motivasjon og lyst, og et hjerte som virkelig vil det. Det har jeg hatt i 20 år. Så får vi se om det er der, påpeker Berge.

Les også: Løpedronningen ble svært bekymret da hun hørte Johaugs plan. Nå svarer treneren kontant

Mammadov fikk det første poenget i kampen i 60-kilosklassen, Berge måtte ned, og Mammadov fikk til en rulle som ga to nye poeng. 26-åringen fra Aserbajdsjan ledet 3-0 til pause.

Berge fikk motstanderen ned i matta 45 sekunder ut i 2. periode og skaffet seg et poeng, men han lyktes ikke med å få til noe mer i parterre. Mammadov gikk opp til 4-1 og fikk dermed kampens siste poeng. Berge virket ikke å være i praktslag og tapte fortjent.

Kun de to som når helt til finalen i kvalifiseringen får OL-billett. Berge tok bronse i 59-kilosklassen under OL i Rio de Janeiro i 2016.

Baldauf nærmest

Per Anders Kure forsvant også ut av kvalifiseringen i klasse 77 kilo. Han tapte 0-5 for tyrkeren Fatih Cengiz.

Felix Baldauf slo derimot Kim Seung-jun fra Sør-Korea på teknisk fall allerede etter et drøyt minutt i åttedelsfinalen. Da var stillingen 9-0 til Baldauf.

Baldauf ble rammet av covid-19 for noen uker siden i forbindelse med den siste OL-kvalifiseringen i Ungarn i midten av mars.

I kvartfinalen ventet Nikoloz Kakhelashvili fra Italia. Han er opprinnelig fra Georgia og tok bronse i årets EM. Baldauf tok det eneste poenget i den første perioden.

Italieneren utlignet i starten av den andre perioden, og mot tampen gikk han opp i 2-1-ledelse. Dessverre for Baldauf klarte han ikke å snappe flere poeng, og dermed ble det stopp i kvartfinalen.

Tungt for tungvekter

Oscar Marvik var også smittet av koronaviruset i mars og møtte Beka Kandelaki fra Aserbajdsjan i sin åttedelsfinale i 130-kilosklassen. Det ble for tøft for Marvik.

Kandelaki fikk fire poeng for hodefall og la på til 5-0 i løpet av den første perioden. To nye poeng i 2. periode ga 0-7-tap for Marvik.

Ett poeng til i sekken, og det hadde vært tap på teknisk fall.

Morten Thoresen var også uten mulighet i åttedelsfinalen i 67-kilosklassen. Karen Aslanyan fra Armenia kjørte hardt fra start og ledet 6-0 til pause. Til slutt nådde armeneren 8-0, og dermed ble kampen stanset etter teknisk fall i andre periode.

Grace Bullen røk ut i semifinalen fredag. Iselin Solheim gikk ut i første kvalifiseringskamp samme dag.