Gå til sidens hovedinnhold

- Uvisst hvordan det går

Kristin Størmer Steira innrømmer at veien til friidretts-EM er blitt kronglete.

- Det er litt uvisst hvordan det går med EM-satsingen. Men jeg har ikke gitt opp, sier Kristin Størmer Steira (29).

Det var i juli i fjor Tana-jenta, som både har VM- og OL-gull i langrenn, fortalte Nettavisen om EM-drømmen i friidrett. Da hadde hun overrasket seg selv med å løpe under B-kravet på 5000 meter til årets EM i Barcelona.

Tiden 16.17,11 var også bare 27,11 sekunder bak A-kravet.

Les også: - Satser mot EM i ny idrett

Senere på sommeren forbedret hun sin personlige rekord til 16.01,76 – da hun ensom i tet løp inn til NM-gull på distansen. Dermed manglet bare 12 knappe sekunder ned i EM-kravet – som i aller høyeste grad virket å være innenfor rekkevidde.

Les også: Steira nærmer seg EM-kravet

Hastverk
Nå er det bare halvannen måned til EM starter. Kristin Størmer Steira er fortsatt ikke kvalifisert. Kanskje ikke så overraskende, ettersom hun ennå ikke har løpt en 5000 meter i 2010.

Mer bekymringsfullt er det at hun knapt har trent på bane i det hele tatt.

- Foreløpig har jeg bare hatt tre økter på bane. Én med piggsko og to uten. På økta med piggsko pådro jeg meg en strekk i leggen, og kunne knapt løpe på en måned, så det har vært veldig mye rulleskigåing. Og nå kommer jeg rett fra snøsamling på Sognefjellet. Så det er ikke akkurat Barcelona-takter, erkjenner Steira ærlig.

Hun legger heller ikke skjul på at det begynner å haste. Men gitt opp, har hun altså ikke.

Det som er klart, er at Steira stiller i Sollentuna Grand Prix utenfor Stockholm 1. juli.

Ikke Europa rundt
- Det skal være et stevne med bra deltakelse. Jeg håper å få løpt en 5000 før det også, men det er litt vanskelig å få til et bra startfelt i Norge. Jeg sjekker muligheten for å få løpe sammen med herrer, men jeg er usikker på om tiden vil bli godkjent med en mann som hare, sier Steira.

Det finnes imidlertid nok av stevner Steira kunne ha deltatt i – om hun hadde vært interessert i å reise.

- Men hvis jeg begynner å reise Europa rundt for å kvalifisere meg, går jeg bort ifra det jeg har bestemt meg for. Da kan det gå på bekostning av oppkjøringen til ski-VM i Holmenkollen. Da får det heller være. Det er viktigere for meg å ta medalje i ski-VM enn å være med i friidretts-EM, sier Kristin Størmer Steira til Nettavisen.

- Men jeg har fortsatt veldig lyst, understreker hun.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken