*Nettavisen* Sport.

V65-tips til Øvrevoll-festen

Foto: hesteguiden.com

Med en rekke storløp på programmet, inkludert Norsk Derby, er det vel verd å legge turen til Øvrevoll galoppbane søndag.

22.08.10 07:50

Denne søndagen kjøres det ikke travløp i Norge og alt fokus er rettet mot Øvrevoll. Vinneren av Norsk Derby kan skrive ut en seierssjekk på kroner 550 000, mens vinneren av den sportslige godbiten Marit Sveeas minneløp sikrer seg formidable 800 000 kroner. I tillegg er det selvsagt hatteparade med kyndige Finn Schjøll som hoveddommer. Stevnestart er kl 12:30, mens innleveringsfristen for V5 er kl 13:35, og for V65 kl 15.00.

Tipsene er utarbeidet av Øvrevolls sportsavdeling
Tilrettelagt av Kurt Leirvåg

V65-1
1 La Zona vant Derby Milen i fjor, og vi tror hun vinner på årets store dag også i år. Distansen har hun normalt ingen problemer med, og Neuroth-hoppa blir vår banker nummer en. 5 Demeanour gikk bra nok i Gøteborg til å bli rangert nærmest, men også 3 Grafitti tror vi kommer til å gjøre et sterkt løp nå. Mest spennende i mot favoritten er likevel 12 Symbol of Arch. Ble hindret i Oaks og likte nok heller ikke den tunge banen. Er fort en trippelhest nå.

Klikk her for å se våre V65-tips

V65-2
11 Royal Power er en hest vi har sansen for. Enkel seier på Øvrevoll ble fulgt op med klar triumf i Gøteborg sist søndag. Madeleine Haugland har fått muligheten nå, og vi tror hun løser oppgaven. Oaks-vinneren 6 Sweet Baby Jane er et tidlig motbud, og vi advarer de som vil gardere mot å glemme 10 Conservator. Vant en tett strid på Klampenborg lørdag. 8 Theoderich viser fremgang hele tiden og bør også regnes.

V65-3
Et flott løp, selv om hestene utenfor Skandinavia glimrer med sitt fravær. Tre danske og to svenske hester utfordrer vår elite, og av disse tror vi aller mest på 2 Peas and Carrots. Han er i stand til å matche våre beste, med 5 Touch of Hawk, 9 Handsome Hawk, 3 Tertullus og superhoppene 10 Entangle og Theatrical Award. De to møtes for første gang, og vinneren av den duellen kan fort også være vinneren av løpet. På Täby vant Tertullus foran de andre T’ene Touch of Hawk og Theatrical Award, kanskje blir det samme scenario igjen?

Kjøp V65-andeler her!

V65-4
De fire fremste i Svensk Derby møtes på ny. Nå er underlaget gress, noe som kanskje er mest positivt for de norske hestene 3 Sir Lando og 1 Giant Sandman. Begge er klart bedre på gress enn sand, men den svenske duoen 15 Moe Green og 1 Aces Star har også prestert i det grønne. Etter mye frem og tilbake endte vi opp med Sir Lando som vår favoritt, men alle i den nevnte kvartetten må regnes. Alt i alt et flott felt, men vi føler oss nokså sikre på en fra nevnte kvartett vinner.

V65-5
De aller fleste synes at 900 meter er i korteste laget. Vår favorittduo liker imidlertid disse betingelser godt. Kanskje er det litt overraskende at vi velger 1 Always Winner som favoritt. Vant fem løp i Argentina i fjor, er lynrask fra start og trives nok klart bedre på gress enn på Jägersros sand. 11 Alcohuaz har vunnet på gress i Tyskland og viste siste start at formen nå er på topp. Våre enere 13 Hansinger, 3 Chicken Momo og 8 Steve’s Champ hadde normalt likt at distansen hadde vært et par hundre meter ekstra.

V65-6
V65-finalen er ingen lett nøtt å knekke. 10 Star Quest vant sitt eneste løp i fjor nettopp på Øvrevolls Derbydag, liker distansen og underlaget. 11 Aaron’s Way og 15 Cajun Star er formhester, som er farlige om de kommer bra til fra sine utvendige spor. Treåringene 12 Vapouroze og Habenaria kan være spillbare objekter, men det kan være nyttig å ha mange streker spart til siste avdeling.

Her kan du levere V65-tipset

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.