Vaagan Moen klar for Brann

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

HAMAR (TV 2 Nettavisen): Petter Vaagan Moen går fra Ham-Kam til Brann. Men først etter sesongen. - Petter er ingen Judas, sier Ståle Solbakken.

22.06.05 16:23

Onsdag ble det klart at Vaagan Moen er klar for Brann. Han er spilleklar for bergenserne fra 1. november. Partene er enige om de personlige betingelsene og overgangssummen, og Vaagan Moen har skrevet under på en femårskontrakt.

21-åringen ligger på delt 48. plass på TV 2 Nettavisens spillerbørs denne sesongen. Snittet er på 4,73.

Vaagan Moen er denne uka blitt koblet til både Brann, Vålerenga og Rosenborg, men koblingen har vært spesielt sterk til Brann. Bergenserne ville ha kantjuvelen som en direkte erstatter for Raymond Kvisvik, som er klar for Fredrikstad fra og med 5. juli.

- Aldri noe tema
Summen Brann måtte ut med, er ikke kjent, men Ham-Kam bedyrer at det ikke ble satt noen ny, norsk rekord i forhold til kroner og øre. Trolig er det snakk om et sted mellom ti og femten millioner.

For Ham-Kam og trener Ståle Solbakken var det aldri noe tema at Vaagan Moen skulle forlate klubben nå i sommer. Treneren har tidligere sagt og ment at Vaagan Moen ville ha hatt godt av å utvikle seg videre i Ham-Kam, men samtidig er Solbakken klar over klubbens posisjon i fotball-Norge.

- Det er et klasseskille, så når Petter ville gå, var det en åpen og fin dialog hele veien. Det er ingen Judas som sitter her nå. Petter har den hele og fulle støtten til Ham-Kam, sa Solbakken på onsdagens pressekonferanse.

Frykter ikke benken
U21-landslagsspilleren har vært hele sitt fotball-liv på Hamar, og er den eneste ekte Ham-Kam-spilleren igjen i A-stallen. Han føler seg moden for et skifte nå.

- Brann er en toppklubb i Norge. Målet mitt er å bli proff i utlandet en eller annen gang, men akkurat nå er Brann et kjempesteg. De ville ha meg, og ville satse på meg, og jeg føler meg priviligert, sier han.

21-åringen frykter ikke at han skal bli noen benkesliter i Brann.

- Jeg ser på det som en utfordring. Jeg er ikke redd i det hele tatt. Uten risiko kommer man ingen vei her i livet, sier han.

- Nytt stjerneskudd
Brann-trener Mons Ivar Mjelde er glad for at klubben nå har fått tak i en erstatter for Kvisvik.

- Petter er en spiller etter mitt hjerte. Han har en veldig god venstrefot, er veldig presis på dødballer og er en gjennomført fin type med gode holdninger. I tillegg er han treningsvillig og har stor arbeidskapasitet både offensivt og defensivt. Petter har vært i rivende utvikling det siste året, og jeg vil beskrive ham som et av de store, nye stjerneskuddene i norsk fotball, sier Mjelde til brann.no.

Direktør i Ham-Kam, Truls Håkonsen, sier at når klubben først skulle selge, så var de glade for at det ble Brann.

- Brann har vært en ryddig klubb å forhandle med. Det er også en klubb som har en historie for å selge videre til utlandet, sa han på pressekonferansen.

Hever ambisjonsnivået
Ham-Kam kommer nå til å følge Petters utvikling nøye, særlig siden klubben forhandlet seg fram til rettigheter ved et eventuelt videresalg. Klubben hever nå også ambisjonsnivået. De senker det ikke. Årsaken er naturlig nok pengene som salget av Vaagan Moen genererer.

Petter Vaagan Moens far er en ekte Ham-Kam-fan, og har vært det hele livet.

- Det var mest sikkert å gå til Brann nå som fattern er på ferie... spøkte Vaagan Moen på pressekonferansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.