procycling.no meldte lørdag at Vacansoleil kan miste sin plass i Giro d'Italia på grunn av dopingproblematikken rundt Riccardo Riccò og Ezequiel Mosquera. UCI-president Pat McQuaid bekrefter nå at lagets signeringspolitikk er et problem.

- Når Mosquera-saken er oppklart er det ikke uaktuelt at laget hans vil bli kalt inn for å forklare sin signeringspolitikk, forteller Pat McQuaid til l'Equipe ifølge velonation.

LES OGSÅ:Har du lært nå, Luijkx

Sportsdirektør i det nederlandske laget Michel Cornelisse har tidligere uttalt at han ikke ser noe problem i hverken Riccòs eller Mosqueras sak;

- Riccò? Det er ikke noe problem med Riccò og Vacansoleil? Han fikk sparken for noe som han selv var skyld i. Hvis organisasjonen (Giro-arrangøren, journ. anm.) har et problem med dette synes jeg det er veldig rart.

- Mosquera? UCI etterforsker fortsatt saken hans. Vi har satt hans status til inaktiv. Hva mer kan vi gjøre? Nei, jeg tror ikke det er noe problem. Vi antar vi vil være på startstreken i giroen, fortalte sportssjefen til sportswereld ifølge cyclingnews.

«Kjøkken-doping» og HES
For å oppsummere historiene til Riccò og Mosquera;

Riccò: Testet positivt for CERA, tredjegerasjons EPO, under Tour de France i 2008. Etter mye om og men innrømmet han forholdene og fikk to års utestengelse av CONI, den italienske olympiske komité.

Han anket til CAS og fikk redusert straffen til 20 måneder på grunn av at han var samarbeidsvillig.

Vacansoleil signerte en kontrakt på to år med Riccò. I 2011 ble han innlagt på sykehus etter «kjøkken-doping».

Mosquera: Testet positivt for HES, et middel som brukes for å maskere EPO, i etterkant av Spania Rundt 2010. Han signerte sin kontrakt med Vacansoleil før dette.

UCI har innrømmet at de har problemer med saksbehandlingen . B-prøven skal ikke være testet enda.

- Gråsone-lag
Mads Kaggestad uttalte seg klart og tydelig om Vacansoleil i etterkant av Riccòs «kjøkken-doping».

- Det er jo et gråsone-lag, føler jeg da, med de holdningene de har i forhold til å signere tidligere dopingtatte ryttere, sa Kaggestad til procycling.no.

- Den holdningen de også hadde når de ble konfrontert med kritikken i forhold til å signere disse var litt sånn 'ja, men det er bedre å signere en som har blitt tatt og har lært', nesten som man skulle tro at de tok det som en forutsetning at folk juksa, fortsatte han.