Gå til sidens hovedinnhold

Vacansoleil kalles inn på teppet

UCI ønsker å vite hvor laget står i kampen mot doping.

Onsdag offentliggjorde UCI hvilke lag som hadde fått innpass i World Touren.

Det var i denne omgang kun de lagene som allerede er et World Tour-lag og som derfor kun trengte å få deres nye søknad godkjent som fikk klarsignal fra det internasjonale sykkelforbundet.

Astana, BMC, Garmin-Cervélo, Lampre, Liquigas, Movistar, Rabobank og Sky kunne alle trekke et lettelsens sukk da de fikk vite at de er med i det gjeve selskapet også neste år.

RadioShack og Vacansoleil i «trøbbel»
De to eneste lagene som kun trengte en fornyelse av World Tour-lisensen, men som ikke fikk det onsdag var Vacansoleil og Radioshack.

Sistnevnte, som neste år har stjerner som brødrene Schleck og Andreas Klöden i stallen, gikk raskt ut og beroliget omgivelsene med at det hele kun handlet om å få orden i papirarbeidet.

For Vacansoleil dreide det seg derimot om noe annet, og langt mer alvorlig. Doping.

Det er nemlig fire ting et lag må levere på for å få en World Tour-lisens: det sportslige, det administrative, det finansielle og det etiske.

Det er i forbindelse med sistnevnte at UCI har fortalt Vacansoleil at de må komme til en høring hos UCIs lisenskomite.

- Vi tror at dette dreier seg om Riccardo Ricco og kanskje også Mosquera, sier Ard Bierens, pressesjef i Vacansoleil til VeloNation.

De to syklistene har vært blant de to mest omtalte i år, til tross for at de knapt har syklet noe som helst.

Problembarnet Ricco
Historien om Riccardo Ricco, som i februar ble lagt inn på sykehuset, hvor han visstnok skal ha fortalt sykehusansatte at han hadde blitt dårlig etter å ha foretatt en blodtransfusjon i sitt eget hjem, kjenner nok de fleste.

Mosquera hadde så vidt rukket å skrive under for det nederlandske laget før det ble kjent at han testet positivt på stoffet hydroxyethyl.

- Allerede da problemene med Ricco inntraff i februar fortalte de oss at det var en stor sjanse for at vi måtte forklare det hele for lisenskomiteen. Men vi fikk ingen invitasjon den gangen, så vi trodde alt var i orden, forklarer Bierens.

Det er det altså ikke, selv om Vacansoleil har stor tro på at det hele kommer til å ordne seg.

- Jeg tror at UCI og Vacansoleil har samme mening om hvor ren sykkelsporten bør være. Altså hundre prosent ren.

- Vi tok ansvar
Han forklarer videre hvordan laget taklet situasjonen med Riccos påståtte innrømmelse.

- Vi suspenderte han tidlig under hans sykehusopphold, da det ble reist mange spørsmål rundt det som skjedde. Vi tok ingen sjanser.

- Det samme gjelder Mosquera, som ikke har kjørt en eneste kilometer for laget vårt. Jeg tror vi har samme holdning som UCI (til doping, red anm.), men problemet er at disse to har vært en del av laget vårt, avslutter Bierens.

Så gjenstår det å se om UCI er enig i den konklusjonen.

Kommentarer til denne saken