RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vadim varmet «Rambos» hjerte

Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
Sist oppdatert:
I debuten yppet Vadim Demidov til bråk. Det likte treneren godt.

ROSENBORG - FIORENTINA 0-1

LERKENDAL (Nettavisen): Rosenborg tok imot Fiorentina med lua i hånda på hjemmebane torsdag kveld. På benken satt trener Trond Henriksen og vred seg.

- I starten var vi veldig passive. Det var ikke meningen, men det gjorde de første 30 minuttene fryktelig dårlige, sier Henriksen til Nettavisen.

RBKs urutinerte forsvarsfirer var mildt sagt passiv, da Adrian Mutu scoret kampens eneste mål etter kvarteret. Keeperdebutant Rune Jarstein slo en retur dit han helst ikke skulle, og den rumenske klassespissen nettet sikkert.

Svar på tiltale
Omgangen ut virket Rosenborg preget av stundens alvor. Og med 45 ufarlige minutter bak seg, manet trener Henriksen sine tropper fremover på banen.

- Vi måtte frem og stå opp, vinne dueller og krige mer om andreballene.

Nærmest kom vertene da Didier Konan Ya smalt ballen i stolperota. Innsatsmessig var også andreomgangen langt bedre, selv om Fiorentina nok hadde fryktet hardere motstand i det kalde nord.

Etter hvert begynte imidlertid midtstopperduoen Vadim Demidov og Bjørn Tore Kvarme å dele ut bank i duellene. Det var da noe å ta med seg fra en heller kjølig kveld på Lerkendal.

Yppet mot Pazzini
- Det er alltid gøy å gå i «clinch» med angriperne, sier Vadim Demidov til Nettavisen.

Unggutten ble utropt til banens beste etter kampen, og var også banens slemmeste da han yppet til bråk mot Gianpaolo Pazzini etter en tøff duell mellom de to.

- Det som skjedde var at jeg knuste ham i en duell. Så ble han liggende å slenge dritt til meg, så da måtte jeg sette ham på plass. Det viser bare at vi ikke har respekt for dem, selv om de spiller for Fiorentina, forklarer han.

Ros fra «Rambo»
Trener Henriksen - med tilnavnet «Rambo» - er heller ikke kjent som noen pyse. Han synes det er flott at ungguttene fløy i strupen på italienerne.

- Jeg ser på det som selvtillit og på et signal om at man har lyktes. Vadim er litt sjef av type, og jeg ser positivt på det så lenge han holder seg innenfor grensen. Det er bra at de unge viser litt tenner også, sier han.

- Ikke så ulikt deg under din aktive karriere heller?

- Hehe, jeg var nok litt sånn jeg også. Jeg brydde meg ikke så mye om hvem jeg spilte mot. Men er jo snart 100 år siden det da, utbryter han.

PS! 100 år er det ikke siden et norsk lag har tatt seg videre i europacupen utenfor sesong. Faktisk har det aldri skjedd før. Neste torsdag får Rosenborg en ny sjanse, dersom de kan tukte italienernes 1-0-ledelse.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere