*Nettavisen* Sport.

Væpnede vakter passer på U21-gutta

Foto: Steinar Johan Bjerkmann / NTB scanpix

Tor Ole Skullerud og co. føler seg trygge i Israel.

03.06.13 08:33

Væpnede vakter er U21-landslagets hverdag i Israel. Landslagssjef Tor Ole Skullerud sier de EM-klare nordmennene føler seg trygge i Tel Aviv.

I forkant av U21-EM i Israel har Utenriksdepartementet vært på banen. Spillere, trenere og ledere har fått informasjon om den politiske situasjonen i Midtøsten.

Samtidig som det er borgerkrig i Syria og opptøyer i Istanbul, gjør U21-landslaget seg klare til åpningskampen mot Israel onsdag.

Væpnet vakthold rundt landslaget og hotellene sier litt om at de israelske vertene ikke tar noen sjanser.

– Det gjør ikke noe med meg. Jeg tenker ikke over det. Jeg føler meg trygg og komfortabel med å være her på alle måter. Vi er blitt tatt godt imot og har det veldig bra. Jeg har ingen betenkeligheter med å være her, sier landslagssjef Tor Ole Skullerud til NTB.

Diplomatisk
Han er diplomatisk i svarene. Trolig for å tone ned situasjonen, slik at ikke spillerne skal la seg prege.

– Dette er ganske normalt. Jeg opplever ikke at vi er så mye mer overvåket enn når vi er andre steder og spiller. Det er alltid vakter som er med og passer på laget. Men det er klart at vi er et sted hvor det er mer fokus på det enn andre steder. Jeg opplever det som veldig normalt, veldig rolig og behagelig, sier Skullerud.

Onsdag spiller Norge åpningskamp mot vertslandet Israel i Netanya. Senere venter kamper mot England (Petah Tikva) og Italia (Tel Aviv).

Israelske myndigheter og UEFA samarbeider tett om ekstra sikkerhetstiltak. Det tas ingen sjanser når de største nasjonene er samlet til EM-sluttspill for spillere født etter 1/1-1990.

Fem raske med Skullerud:

Hvor langt kommer Norge?

– Mitt mål er komme videre fra gruppespillet. Semifinale eller finale, det får tiden vise.

Hva er din ambisjon for EM?

– Ambisjonen er å sørge for at laget tar seg videre. Jeg har ingen andre personlige ambisjoner.

Beskriv deg selv som trener:

– Pedagog, fotballfaglig sikker, godt humør.

Hvem er EMs største stjerne?

– Thiago (Barcelona).

Hva er din favorittklubb?

– Kongsvinger. Det er der jeg kommer ifra og har røttene mine.

KONKURRANSE: Vil du vinne en New York Rangers-drakt signert av Mats Zuccarello Aasen? Alt du trenger å gjøre for å vinne, er å sende en mail med navn og adresse til konkurranse@nettavisen.no. Merk mailen med «Zuccarello». Konkurransen stenger 01. juli.

P. S: For å vinne må man være medlem av Nettavisen-sportens Facebook-gruppe. Trykk «like» for å bli medlem, hvis du ikke allerede har gjort det. Lykke til!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag