RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Valen får kjøre VM

Sist oppdatert:
Det internasjonale Sykkelforbundet (UCI) har besluttet å la Anita Valen få lov til å kjøre VM i Canada, selv om frifinnelsen i dopingsaken ble anket torsdag.

UCI tillater imidlertid Anita Valen å delta i VM, med henvendelse til artikkel 200 avsnitt 3, som sier at UCIs Antidopingkommisjon kan behandle spesielle tilfeller.

UCI anfører også at de betrakter koffein som et svakt middel, og at koffein vil bli tatt ut av listene over forbudte stoffer 1. januar 2004.

Fornøyd

- Fornuften seiret, sier Valens advokat, Gunnar Martin Kjenner, til TV 2 Nettavisen.

- Alt annet enn at Anita Valen får sykle i VM ville vært et overgrep, legger han til.

Anita Valen var ikke tilgjengelig for kommentar torsdag ettermiddag, men de siste 24 timene må ha ha vært som en voldsom berg og dal-bane tur for det norske sykkelesset.

Onsdag ble hun enstemmig frikjent av domsutvalget i Norges Idrettsforbund, og alt var klart for VM. Torsdag 12.00 ble det så klart at stiftelsen Antidoping Norge anket avgjørelsen. Dermed virket det som om VM gikk flø yten. 15.00 kom så gladmeldingen fra det internasjonale sykkelforbundet: Anita Valen får delta i VM.

- Jeg tror hun trener, og har fortsatt ikke fått snakket med henne. Men uansett er det klart at dette langt i fra er en ideell oppladning til et VM, sier Kjenner.

Valen er medaljekandidat i VM i Canada. Tirsdag stiller hun til start i temporittet. Senere er det fellesstart.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere