*Nettavisen* Sport.

Valen provosert av kritikk

Foto: (scanpix)

Anita Valen føler seg lettere provosert av en del kritikk dagen fø r første VM-ritt i Canada.

På enkelte nettsteder er syklisten utsatt for mye kritikk etter at hun fikk innvilget starttillatelse av Det internasjonale sykkelforbundet (UCI), melder NTB.

- Det virker som noen ønsker meg mye vondt. Jeg er overrasket over at det finnes så mye jantelov og bitterhet blant folk. Jeg er tross alt frifunnet to ganger, sa skiensjenta til NTB tirsdag.

Hun er blitt oppfordret til å ikke lese alle skriveriene på de forskjellige nettstedene. Mandag tok hun seg likevel tid til dette.

For lite på temposykkelen

- Jeg har jo med en bærbar PC, men jeg er på ingen måte slått ut. Det gjør meg bare mer tent til onsdagens 22 kilometer lange temporitt, sa Valen.

Temporittet tar hun som oppkjøring til lørdagens landeveisritt. Der er hun en av favorittene.

- Jeg har sittet for lite på temposykkelen i hele år. Det er blitt to ganger de siste dagene. Men på en bra dag kan jeg kjempe om de beste plassene. Rundt 10. til 15. plass er nok mest realistisk, sa Valen, som kom til VM-byen fredag kveld.

-Jeg føler meg ikke hemmet av alt som er skjedd. I de siste dagene har jeg sovet og trent mye, fortsatte Valen, som sov hele den åtte timer lange flyturen fra København til Toronto, Ontario.

Alt oppstyret rundt VM-starten hadde nok tappet mange krefter.

Svensk beklagelse

Den norske VM-troppen bor i Brantford, om lag 50 kilometer fra Toronto. Der bor også det svenske laget.

- Ekstra morsomt var det at de svenske jentene kom og beklaget uttalelser som er kommet fra den svenske ledelsen, sa Valen. De har sagt at Valen ikke burde fått starttillatelse.

Den svenske tittelforsvareren Susanne Ljungskog er en av Valens hardeste konkurrenter. De kjører daglig på det samme nederlandske fabrikklaget, men trener ikke sammen.

Anita Valen følger programmet som Jan Georg Iversen har satt opp. Forhåpentlig kan det hjelpe henne til en plassering i toppen under VM i Hamilton ved Ontario-sjøen ved grensen til USA.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.