Gå til sidens hovedinnhold

Valen vraket til OL

Karrieren går mot slutten.

BERGEN (Nettavisen): Anita Valen de Vries var best og tok sitt 12. norgesmesterskap da hun vant fellesstarten i Bergen lørdag, men det holdt ikke til en OL-billett for 39-åringen.

- Vi har valgt å avvente dette litt, til NM er over. En kan se på det slik at hun fikk en sjanse nå, til å vise klasse under fellesstarten, sier sportssjef Steffen Kjærgaard i sykkelforbundet til Nettavisen.

- Resultatene hennes har ikke vært gode nok i år?

- Nei, isolert sett så har hun vært god i mai. Men også under rittet i El Salvador (hun vant "Vuelta Ciclista Femenina a El Salvador" i midten av mai) så var ikke nivået så imponerende høyt. Og det hovedårsaken til at vi nå har satt på bremsen og tviler litt. Vi vil ha en bekreftelse på at formen er der, sier Kjærgaard.

- Hvordan tok hun imot denne beskjeden?

- Jeg snakket med henne rett etter løpet lørdag (Valen vant spurten under fellesstarten) og da var hun selvfølgelig veldig skuffet, og det skal hun være også. Hun har jo tross alt trent i to år for dette her.

Må dominere
Valen de Vries har vunnet to NM-titler denne helgen, men må trolig overbevise i et ritt i løpet av juli for å komme seg til OL i Beijing.

- Vi forventer at hun er totaldominerende, for nivået er ikke enormt her heller. Det er et minimumskrav for oss at hun viser her at hun er klart bedre enn de andre jentene, sier Kjærgaard.

Uansett om hun blir tatt ut eller ikke, er den profesjonelle karrieren til Valen over etter sesongen. Hun har tidligere uttalt at dette blir det siste året hennes på toppnivå.

Valen har deltatt i OL både i 2000 og 2004, men det ser dårlig ut med tanke på en tredje mulighet i Beijing.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto