RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Valencia inn i troppen

Sist oppdatert:
ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): Åge Hareide presenterte onsdag troppen som skal møte Estland i privatlandskamp neste uke. Landslagssjefen hadde flere overraskelser på lur.

Norge møter Estland i Tallinn onsdag i neste uke. Hareides tropp skulle i utgangspunktet bestå av hjemlige spillere, men to utenlandsproffer har også fått plass: Andre Bergdølmo og Trond Andersen.

Fire år siden sist
Martin Andresen gjør som ventet comeback på landslaget, mens det var to store overraskelser: Starts Alex Valencia er kalt inn i troppen. Sist Valencia var med på landslaget var mot Tyrkia for fire år siden.

- Han er med på grunn av en god forsesong. En spennende kantspiller. Jeg husker han godt fra Brann-tiden. Han har et potensial han ikke fikk ut der. Nå er han bedre trent enn før, og det bekrefter også Tom Nordlie. Jeg stoler på Nordlie, sier Åge Hareide til TV 2 Nettavisen.

1. divisjonsspilleren Terje Skjeldestad er også tatt ut ettersom Knut Borch er skadet. Skjeldestad slet med skader i fjor, men er tilbake for fullt og spilte godt da Sogndal vant 3-1 mot Kongsvinger i helgen.

Viktig oppkjøring
Estland-kampen er viktig for landslagsledelsen. Det er den nest siste kampen Norge spiller før Italia kommer til Ullevaal 4. juni.

- Det er viktig at vi får sett på nasjonale spillere nå. Det gir oss muligheten til å matche spillere som vanligvis ikke er med. Jeg er redd for skader på våre utenlandske spillere, og da må vi ha noen i bakhånd, forklarer Hareide.

Landslagssjefen får et kapteinsdilemma denne gang, ettersom Martin Andresen er tilbake i laget. Andresen var kaptein på laget inntil han ble skadet. Da tok Claus Lundekvam over. Nå får trolig Andresen kapteinsbindet tilbake.

- Martin er flink til å drive laget fram. Og jeg liker at kapteinen på laget spiller sentralt. Det er vanskeligere for Claus å kommunisere med oss fra sin stopperplass. Men det er ingen big deal. Spillerne kaller Claus for «formann» uansett, både på og utenfor banen, forteller landslagssjefen.

Pappaperm
Rosenborgs Christer Basma er ikke med. Han har rett og slett fått pappapermisjon.

- Basma hadde vært med, men han er i en litt spesiell situasjon. Han er alenepappa og har jenta si hos seg i neste uke. Det er viktig at vi tar sånne hensyn også, mener Hareide.

I Basmas fravær valgte Hareide å ta ut Ham-Kams venstreback Jarl André Storbæk i stedet.

Her er troppen:

Espen Johnsen, Rosenborg
Terje Skjeldestad, Sogndal

Trond Andersen, Aalborg
Martin Andresen, Brann
André Bergdølmo, Borussia Dortmund
Daniel Braaten, Rosenborg
Brede Hangeland, Viking
Frode Johnsen, Rosenborg
Raymond Kvisvik, Brann
Vidar Riseth, Rosenborg
Petter Rudi, Molde
Jan Gunnar Solli, Rosenborg
Ståle Stensaas, Rosenborg
Jarl André Storbæk, Ham-Kam
Lars Iver Strand, Tromsø
Bengt Sæternes, Brann
Alex Valencia, Start
Ole Martin Årst, Tromsø

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere