*Nettavisen* Sport.

Vålerenga: - Må skjerpe oss

Foto: Morten F. Holm / SCANPIX

Tirsdag kveld spilles den første NM-finalen mellom Vålerenga og Storhamar. - Vi må være bedre enn vi har vært etter jul, skal vi ha en sjanse, innser sportsdirektør Knut Jørgen Stubdal.

Storhamar stiller som favoritt i finaleserien mot Vålerenga, etter at oslolaget rotet bort en 13 poengs ledelse og seriemesterskapet tidligere i vinter. Det tenker ikke Storhamar på nå.

- Jeg tror alle lag som kvalifiserer seg til en NM-finale har ambisjoner om å vinne. Vi har respekt for Vålerenga - de har slått oss i seks av ti kamper i år, sier Storhamar-trener Petter Salsten til TV 2 Nettavisen.

Han forteller om et skadefritt og spillesugent mannskap. Langtidsskadde Pål Johnsen er i øyeblikket den eneste skaden i hamarlaget. Motstander Vålerenga mangler Lasse Fredriksen, som røk korsbåndet i semifinalen mot Sparta, og Bård Sørlie, som fortsatt er plaget etter hjernerystelsen.

Rollen som underdog er relativt ukjent for Vålerengas hockeylag.

- Vi får håpe at det passer bra,. Vi har muligheter, hvis vi gjør ting riktig. Men vi må være bedre enn vi har vært etter jul, skal vi ha en sjanse, tror sportsdirektør Knut Jørgen Stubdal i Vålerenga.

Han håper Storhamar vil være mer offensive i Jordal Amfi tirsdag, enn de har hatt for vane å være.

- Mot Storhamar har ikke hjemmebane så mye å si. Vi kjenner hverandre godt og spiller på samme måte uansett. Tidligere har de bare ventet på oss, ventet at vi skal stå for underholdningen. Nå håper jeg de kommer litt mer framover, sier Stubdal til TV 2 Nettavisen.

Finaleserien spilles best av sju, med første kamp på Jordal. Storhamar spiller hjemme i kamp to og fire, og eventuelt også i kamp fem og sju.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.