Vålerenga- og Lillestrøm-fansen barket sammen etter Melgalvis-stunt

PLANTET FLAGG: Aleksander Melgalvis provoserte Klanen etter kampen.

PLANTET FLAGG: Aleksander Melgalvis provoserte Klanen etter kampen. Foto: Skjermdump (Eurosport)

Lillestrøm-spilleren «plantet» et LSK-flagg i midtsirkelen på Intility Arena etter lørdagens ydmykelse.

25.05.19 21:07

VÅLERENGA - LILLESTRØM 0-3:

INTILITY ARENA/AKERSGATA (Nettavisen): I etterkant av Lillestrøms ydmykelse av Vålerenga på Intility Arena, valgte gjestenes Aleksander Melgalvis å ta med seg et sort og gult flagg og plassere det i midtsirkelen på banen.

Da kokte det over for flere Vålerenga-supportere, som stormet banen for å ta bort flagget og fortelle Melgalvis at dette ikke var greit. Hakk i hæl kom også bortesupportere, og det endte opp med håndgemeng mellom supporterne ute på kunstgresset.

Etter kort tid fikk vaktene kontroll på situasjonen.

- Litt unødvendig

Til Eurosport forklarer Melgalvis at han bare ønsket å lage litt ekstra liv.

- Det var ikke ment for å provosere, men mest for å lage liv for Kanari-fansen. Men slik er det, det er derby og følelser, sier Melgalvis til Eurosport.

Vålerengas Aron Dønnum, som for øvrig måtte ut i første omgang med en skade, og gikk på krykker etter kampen, synes ikke noe om det som skjedde.

- Jeg fikk det ikke med meg, men det er litt uheldig. Når du vinner 3-0, er det ikke det lureste du gjør. Hvis du plager en gjeng med løver utenfor buret, og så går inn i buret etterpå, da går det nok ikke så bra, sier Dønnum til Nettavisen.

Han forstår at Vålerenga-fansen reagerte på oppførselen.

- Ja, men jeg synes sånt er litt unødvendig, egentlig, sier midtbanespilleren.

- Ikke det beste han har gjort

Lillestrøm-trener Jørgen Lennartsson mener Melgalvis burde avstått fra å plante flagget, men varsler ikke noe oppvask på kammerset etter episoden.

VILLE SNAKKE OM FOTBALL. Lillestrøm-trener Jörgen Lennartsson. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

- Jeg så ikke alt som hendte. Det var ikke noe av det beste Melgalvis har gjort i sitt liv. Men i dag vil jeg helst snakke om fotball. Men jeg forstår at VIF-fansen blir forbannet, sier Lillestrøm-treneren til Nettavisen.

I pressesonen sier Lennartsson at han ikke har noen store planer om å ta opp episoden med sin spiller, men regner med at andre i klubben vil ta tak i dette.

Vålerenga-trener Ronny Deila fikk heller ikke med seg det som skjedde.

- Nei, jeg har ikke sett hva som skjedde, så det er vanskelig å uttale seg om. Det er noe jeg ikke synes noe om, selvfølgelig, sier Deila etter kampen.

Oppgjøret i Oslo endte med 3-0 til gjestene fra Romeriket. Thomas Lehne Olsen scoret to ganger, mens Tobias Salquist også fant nettmaskene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.