Gå til sidens hovedinnhold

Vålerenga anker «Shampo»-dom

Vålerenga har bestemt seg for å anke boten og karantenen som trener Espen «Shampo» Knutsen er ilagt for flaskekastingen i Askerhallen.

Knutsen må sone en karantene på tre kamper og er ilagt en bot på 5.000 kroner. Det har disiplinærutvalget i Norges Ishockeyforbund besluttet etter å ha behandlet saken.

Reaksjonene overfor Vålerenga-treneren er blitt tatt på grunnlag av hoveddommerens rapport og TV-bilder fra den aktuelle episoden i Askerhallen.

- Avgjørelsen vil bli anket. Vi er svært overrasket over dommen og kommer til å sette advokater på denne saken, sier Vålerenga-direktør Jan Tore Kjær til Speaker.no.

Lagstraff

Hovedpersonen selv, Espen Knutsen, ønsker ikke å utdype dommen overfor Speaker.no, og henviser til advokaten som Vålerenga har engasjert i saken, John Christian Elden.

- Forbundet har ikke begrunnet denne dommen med hjemmel i noen lov. Vålerenga fikk to minutters lagstraff for flaskekastingen i Askerhallen. Forseelser av denne typen gir ikke rom for noe mer enn en liten disiplinærstraff, mener Jan Tore Kjær.

Sinnene kom i kok for Espen «Shampo» Knutsen mot Frisk-Asker. Like før slutt, på stillingen 5-1 til hjemmelaget i Askerhallen for en drøy uke siden, kastet han en vannflaske ut på isen, noen centimeter fra en av dommerne.

Reaksjoner

Det gjorde han i frustrasjon over at Steffen Thoresen fikk matchstraff for å ha vært involvert i en slåsskamp med Cameron Abbot.

I tillegg fikk Lars-Erik Lund, Vålerengas kaptein og backkjempe, disiplinærstraff for å ha klaget på avgjørelsen om å sende Thoresen i dusjen. Da rant det over for Knutsen.

- Noe av bakgrunnen for disiplinærutvalgets dom er at Espen har skadet hockeysportens renomé gjennom omtalen i mediene. Men hva som skrives i etterkant - og hvor stor spalteplass og dekning saken får - kan ikke vi styre, sier Vålerenga-direktøren.

Dommersjef Lars-Arve Kronborg reagererte sterkt på Vålerenga-trener Espen Knutsens flaskekasting

- Det Knutsen gjorde er helt uakseptabelt. Jeg synes det rett og slett er ille, uttalte Kronborg til Speaker.no.

Funksjonær

Tidligere i sesongen, nærmere bestemt 1. november i fjor, ble en funksjonær i Sparta Amfi ilagt en bot på 20.000 kroner for å ha vært innblandet i en lignende flaskeepisode.

Straffen ble senere trukket tilbake fordi forbundet ikke kan straffe en person som ikke er medlem av et idrettslag. Også Sparta Sarpsborg som klubb slapp straff selv om forbundet vurderte å ty til reaksjoner for det funksjonæren gjorde.

Reklame

Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris