RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Aas, Erlend (SCANPIX)

Vålerenga bekrefter Grindheim-avtale

Sist oppdatert:
29-åringen er svært nær en overgang til osloklubben.

VALLE/GRØNLAND (Nettavisen): Det har lenge versert rykter om at Vålerenga-trener Kjetil Rekdal ville hente tilbake Christian Grindheim til klubben.

Midtbanespilleren var også en del av Vålerenga da Rekdal ledet laget til seriegull i 2005.

Torsdag blir det bekreftet at 29-åringen vender tilbake til Oslo. Vålerenga skriver det på sin nettside. Også nordmannens danske klubb, FC København, bekrefter nå dette.

«FCK kommer til å leie ut Christian Grindheim til Vålerenga, som spiller i den norske toppdivisjonen. Det gjenstår fortsatt en legesjekk før avtalen er klar», skriver klubben på sin nettside.

- Vil heve kvaliteten
«Går alt etter planen vil 29-åringen slutte seg til VIF med øyeblikkelig virkning. Foreløpig er det snakk om en låneavtale som varer fram til 30. juni», heter det videre.

Vålerenga har også sikret seg opsjon på kjøp av midtbanemannen. Grindheim kommer til Oslo torsdag, og må komme til enighet om personlige betingelser og bestå legesjekken før avtalen er i boks.

Kjetil Rekdal sier følgende om sin tidligere elev:

- Christian er en spiller jeg kjenner godt og som nå har høstet masse erfaring i utlandet. Han er god begge veier og jobber hardt for laget sitt, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal.

- Om dette går i orden får vi på plass en spiller som vil være med å heve kvaliteten i Vålerenga. Utover det avventer vi med å kommentere dette ytterligere til det formelle er i orden.

Ville ikke bekrefte
Da Nettavisen snakket med Kjetil Rekdal om overgangen tidligere torsdag ettermiddag, ville han ikke bekrefte avtalen, men innrømmet at noe var på gang.

- Ingenting er klart. Før det er underskrevet, er det ikke noe annet enn spekulativt, men det er klart at det er noe i det. Vi har snakket med København, og vi har snakket med Grindheim. Kanskje lykkes vi med det, men så lenge ingenting er klart, er det ingen grunn til å bekrefte noe, sier han til Nettavisen.

- Så lenge han ikke har skrevet under og det ikke er 100 prosent klart, så blir det helt feil at jeg skal stå her og si at det blir eller ikke blir. Jeg har bekreftet ting 100 prosent i fotball før og måttet gå tilbake på det, fortsetter Vålerenga-treneren.

Haugesunds Avis skrev at også Haugesund hadde jaktet midtbanespilleren i vinter, men agent Tore Pedersen kan bekrefte overfor avisen at det ikke blir noen retur til moderklubben.

Vant gull i VIF
29-åringen spilte for Haugesund i perioden 2000 til 2004 og fikk sitt store gjennombrudd der.

Han ble hentet til Vålerenga i 2005 og spilte to sesonger for osloklubben. I den første sesongen var han altså med å vinne seriegull.

Senere har han vært innom Heerenveen i Nederland og FC København i Danmark, før han nå etter sigende returnerer til norsk fotball.

Grindheim står med 49 landskamper for Norge og har scoret to ganger med flagget på brystet.

Tidligere i vinter har Rekdal hentet inn Daniel Fredheim Holm til Vålerenga. Også han var på laget da klubben vant gull i 2005.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere