Gå til sidens hovedinnhold

Vålerenga feide Ranheim av banen i ellevill målfest

Vålerenga er ubeseiret over seks kamper i Eliteserien etter søndagens seier mot Ranheim.

Ranheim - Vålerenga 1 - 5

Det var et nærmest forbausende stille første kvarter på Extra Arena, hvor ingen av lagene helt så ut til å våge seg til å ta de mulighetene som bød seg.

Tam førsteomgang

Kampens første reelle mulighet var det gjestene som sto for, og den kom like før det var spilt 20 minutter. Et hjørnespark som fikk bra med vind under seg skapte noe problemer for Ranheims målvakt, som etter litt klabb og babb i feltet lettet kunne se at ballen ble klarert.

Bortelaget var langt nærmere scoring minutter senere, da kun en klarering på streken fra Michael Karlsen hindret Johan Bjørdal i å sende bortelaget i føringen. Det påfølgende hjørnesparket endte også i treverket - og ut, to kjappe skremmeskudd fra Vålerenga.

Da kampen var en god halvtime gammel, burde Fitim Azemi sendt bortelaget i ledelsen, men avslutningen til spissen alene med Even Barli i Ranheim-målet gikk til side for mål. Svakt involvering av spissen der, etter herlig forarbeid av Chidera Ejuke.

Les også

City-kapteinen hyllet Liverpool etter gulldramaet

Ikke lenge før hvilen ropte Ranheim på straffe, i det Michael Karlsen velger å stoppe opp angrepet i Vålerenga-boksen ettersom spilleren ble holdt i trøya av Johan Bjørdal. Det er grunn til å tro at dommeren valgte å vinke spillet videre ettersom Karlsen holdt seg på beina.

I pausen var de to involverte spillerne totalt uenige om den avgjørelsen.

- Det er mange tøffe dueller, og det er bra, men det er jo soleklart straffespark eller frispark i den situasjonen. Det skjer kamp etter kamp nå, sa en frustrert Karlsen til Eurosport da lagene gikk til garderobene.

- Det er jeg ikke enig i det hele tatt. Han overdriver i den situasjonen. Det er mange tette dueller, og det er bare fair, kontret Vålerengas Bjørdal like etter.

Stort mye mer skjedde faktisk heller ikke i kampens første omgang, annet enn at temperaturen på banen tok seg betraktelig opp utover omgangen, med flere susende taklinger.

Vega stjal showet

Det var også bortelaget som kom til den første muligheten etter hvilen. Ejuke mistet litt balanse i det han forserte flere Ranheim-spillere, og fikk akkurat sluppet ballen til Herolind Shala - som måtte se skuddet sitt bli dyttet over treverket av Barli.

En god involvering fra sisteskansen der, men på dent påfølgende hjørnesparket kunne målvakten lite gjøre med hodestøtet til Matthias Vilhjalmsson, som gikk ned i det lengste hjørnet.

Det ga bortelaget blod på tann, for bare minuttet senere skulle Ronny Deilas mannskap doble ledelsen, og det på lekkert vis.

Les også

Niende strake seier ikke nok: Liverpool kom til kort i kampen om ligagullet

Deyver Vega trakk seg inn fra høyrekanten, og limte ballen elegant i lengste kryss med venstrefoten sin. Et skudd Arjen Robben ville nikket anerkjennende til der.

Og med målene, kom også spenningen i kampen.

Tre minutter etter bortelagets andre scoring, gikk Ola Solbakken i bakken innenfor Vålerengas sekstenmeter, og Kristoffer Hagenes pekte resolutt på straffemerket. Michael Karlsen gjorde ingen feil fra elleve meter, sendte Kwarasey i én retning - og ballen i den andre.

Dessverre for hjemmelaget hadde Vålerenga med seg en Vega i storform, og costaricaneren vartet opp med en herlig prestasjon etter 64 minutter. Ballen ble iskaldt dempet på brystkassa, vender bort forsvarsspilleren i rygg og hamret ballen i nettmaskene.

Det var også det siste formspilleren foretok seg denne kvelden. Vega ble erstattet av Aron Dønnum like etter - med det som så ut som en føling i leggen.

Drøye 20 minutter før full tid fikk Ejuke æren av å avslutte en meget god Vålerenga-kontring, og dermed var veien tilbake i kampen i lengstelaget for Ranheim.

Lettere ble det heller ikke da samme mann fastsatte sluttresultatet til 1-5 på overtid.

- Vega stjal showet i kveld. Han - og Vålerenga kan reise hjem med et smil om munnen, konstanterte Eurosports kommentator da dommeren blåste for siste gang denne kvelden.

- Vi får juling!

Etter kampslutt måtte hjemmelagets Mads Reginiussen stå skolerett å forklare hva som hadde gått galt i kampens andre omgang til Eurosport.

- Vi får litt god gammeldags juling i andre omgang. Rett og slett. Vi blir kontret i senk, og finner ikke rytmen. Derfor blir det også stygt til slutt, sa Reginiussen.

Og på spørsmål om dette handlet om et dårlig Ranheim-lag, eller et veldig godt Vålerenga-lag, var spilleren usikker.

- Det er en kombinasjon. Det er vanskelig å si, men vi sliter med å finne rytme. Vi gjør en bra førsteomgang, men dessverre blir det for lett etter hvilen. Vi har ikke tid til å henge med hodet, sier Reginiussen avslutningsvis.

Kommentarer til denne saken