Vålerenga fikk 50.000 i bot

Å bruke en spiller uten profesjonell kontrakt kostet Vålerenga dyrt.

10.07.06 17:53

orges fotballforbund (NFF) har gitt Vålerenga en bot på 50.000 kroner for bruk av en spiller uten profesjonell kontrakt. Spilleren det gjelder er unggutten Glenn Roberts.

- Doms- og sanksjonsutvalget i Norges Fotballforbund har ilagt Vålerenga Fotball 50.000 kroner i bot for bruk av spiller i Tippeligaen uten profesjonell kontrakt, Glenn Roberts, i tre Tippeligakamper i 2006, opplyser medlem i Doms- og Sanksjonsutvalget, Terje Hansen, i en pressemdling.

Brøt reglene
Norges fotballforbund opplyser at Roberts spilte et kvarter i Oslo-derbyet mot Lyn 17. april, 21. minutt i hjemmekampen mot Rosenborg 23. april og ti minutter mot Brann i Bergen 30. april.

- I henhold til turneringsbestemmelsene for Tippeligaen 2006, skal spiller i Tippeligaen være fylt 16 år og ha profesjonell kontrakt. Glenn Roberts undertegnet profesjonell kontrakt med Vålerenga Fotball 9. mai 2006, konstaterer NFF i sin pressemelding.

Doms- og sanksjonsutvalget kom dermed frem til en bot på 50.000 kroner som en passende straff for Oslo-klubben.

Tre dagers ankefrist
- For å oppnå at regelverket blir fulgt av alle klubber, må overtredelse av allmennpreventive grunner sanksjoneres, heter det i uttalelsen fra NFF.

Vålerenga kan anke beslutningen til Ankeutvalget i NFF innen tre dager.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.