Vålerenga fortsetter seiersmarsjen

Foto: Kyrre Lien (Scanpix)

Og det er flere opplagte hjemmeseire på søndagskupongen. Sjekk vårt tips for 12 rette.

26.09.10 11:49

Søndagskupongen består av oppgjør fra Tippeligaen, Adeccoligaen og Primera Division. Etter et par overraskelser på lørdagskupongen i går, har vi meget stor tro på dagens tippetips. Rundens TV-kamp er Vålerenga - Brann som du ser på TV 2 klokken 20.00. Innleveringsfristen på dagens kupong er klokken 17.55.

Tippeligaen: Status over skader og karantener
Oddstips: Strømmen nærmer seg opprykk
Galopptips: Pangdag på Øvrevoll
Travtips Sørlandet: Vi byr på Kongen
OBS! Nå kan du tippe på Android-telefoner

Vålerenga - Brann
Vålerenga blir en stadig klarere kandidat til sølvet i Tippeliagen. At man kan selge Tippeligaens toppscorer Moa og fortsette å bøtte inn mål som om ingenting var forandret, er et tegn på bredde og kvalitet. 9-2-0 og målforskjell 37-9 på hjemmebane er best. I dag kan Vålerenga ta sin femte strake seier.

Brann startet sesongen svakt, men har hevet seg noe. 1-2-2 på de fem siste er likevel ikke bedre enn at flere poeng trengs for å unngå nedrykk. 3-3-6 på bortebane totalt er brukbart, og forrige bortekamp vant man 3-0 i Tromsø.

Skaderapport Vålerenga: Lars Iver Strand (ankeloperert), Birger Madsen (hofte) og Gudmund Taksdal Kongshavn (albue) er fortsatt uaktuelle.

Skaderapport Brann: Yaw Ihle Amankwah (lyske), Cato Guntveit (fot) og Diego Guastavino (strekk) er uaktuelle. Zsolt Korcsmár (hjernerystelse) og Tijan Jaiteh (lyske) rekker trolig heller ikke kampen mot VIF. Karantene: Petter Vaagan Moen (fem gule).

Disse oppgjørene, som betegnes som hat-oppgjør og liksom skal være et toppoppgjør mellom to tungvektere og gullkandidater i Tippeligaen, får et preg av topp mot bunn denne gangen. Tidligere oppgjør på Ullevaal har endt 1-1, 0-1, 2-0, 2-1 og 2-1.

Vålerenga er formlaget av disse to for tiden, og Brann svekkes ytterligere av et par fravær. Tippeligaens beste hjemmelag har gledet seg til denne kampen lenge, og dette oppgjøret skal de vinne. Her blir det maksimal innsats fra begge lag, og da vinner gjerne det beste laget, som, hvertfall denne sesongen, er Vålerenga. H i kamp 1.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

Kongsvinger - Stabæk
Kongsvinger styrer mot nedrykk. Lite tyder på at en snuoperasjon eller et plutselig oppsving i form er på vei. 2-4-6 på hjemmebane totalt er ikke godt nok, dessverre. De fem siste hjemmekampene har gitt 1-3-1, og seieren kom nå sist med 1-0 over nedrykker Sandefjord.

Stabæk er i ferd med å sluttføre en sesong under pari, og innspurten blir trolig av den mindre spennende sorten, med mindre man skulle tape de resterende kampene og falle ned på en kvalik-plass. Det skjer neppe. Veien opp til en langt bedre plassering enn dagens 11. plass er heller ikke lang. 3-4-4 på bortebane totalt for Stabæk er ok. Formen sier 2-0-3 på de fem siste og Stabæk sliter med stabiliteten. Tap 2-3 borte for Vålerenga i siste bortekamp og skuffende tap 0-3 hjemme for Odd sist.

Skaderapport Kongsvinger: Det er usikkert om Thomas Myhre (skulder) rekker kampen. Conny Månsson (korsbånd) mister hele sesongen.

Skaderapport Stabæk: Daniel Nannskog (strekk) er ute resten av sesongen. Tor Marius Gromstad og Torstein Andersen Aase er tilbake etter langvarige skader.

Stabæk vant det omvendte møtet 4-2 tidligere i sesongen. Før det er det fem år tilbake til siste innbyrdes møte. Stabæk skal være det sterkeste laget her, men de er ustabile og kanskje vil motivasjonen dale litt mot slutten avsesongen, da det begynner å bli langt opp til en mulig medalje. Kongsvinger kniper et og annet poeng på Gjemselund, men trolig for få til å overleve. Dagens kamp er åpen og 0-0 virker like sannsynlig som 1-0 eller 0-1. HUB i kamp 2.

Odd - Sandefjord
Odd befinner seg i det jevne sjiktet mellom fjerde og ellevteplassen i Tippeligaen. Man røk mot Godset i sin fjerde cupsemifinale på rad, og sesongen ser ut til å bli nesten, men ikke helt, for Odd Grenland. 5-4-3 på hjemmebane totalt nå, 2-1 hjemmeseier mot Aalesund sist, men bare 0-0 mot Kongsvinger før det.

Sandefjord står med 1-5-18 så langt i Tippeligaen og har vel i realiteten rykket ned, uten at vi har regnet på det. 0-2-10 på bortebane er veldig svakt, nesten rekordsvakt for Tippeligaen. Sandefjord har tapt fem kamper på rad nå og slipper inn rundt tre mål i snitt per kamp denne høsten. Mentalt har man trolig begynt å forberede neste sesong i Adeccoligaen.

Skaderapport Odd: Tommy Svindal Larsen (vridning i kneet) må stå over. John Anders Bjørkøy er såvidt i gang med trening igjen etter smellen han fikk mot FFK i fjor høst.

Skaderapport Sandefjord: Samir Saric er ute resten av sesongen med en korsbåndskade. Vamouti Diomande er uaktuell grunnet oppdrag for Elfenbenskystens U21-landslag.

Lagene hører hjemme i Telemark og Vestfold, men oppgjørene har derby-preg. Statistikken viser 2-0, 2-0, 2-1, 4-0 og 3-1 på dagens bane i de fem siste innbyrdes.

Odd er folkerekkas største favoritt. Vi garderer likevel ikke denne meget sannsynlige hjemmeseieren. Dette tar Odd. H i kamp 3.

Strømsgodset - Rosenborg
Strømsgodset er i cupfinalen etter overtidsseier over Odd, og vinner man den blir dette en av Godsets bedre sesonger på lenge. I Tippeligaen har tradisjonen med hjemmeseire og bortetap raknet litt, da man på de fem siste har vunnet to bortekamper og spilt 1-1 mot Brann og tapt 1-3 for Molde på hjemmebane.

Rosenborg røk ut av cupen mot Follo, uten at det så ut til å plage trønderne veldig. Før dette hadde man 12-2-0 på de fjorten siste i Tippeligaen, og man har vunnet sine syv siste bortekamper. Det spiller ingen rolle hvem motstanderen er, Rosenborg har alltid marginene på sin side og vinner nesten alt, da med et stort unntak for cupsemifinalen. 8-4-0 på bortebane er klart best i Tippeligaen.

Skaderapport Strømsgodset: Steffen Nystrøm (strekk), Krister Aunan og Kim André Madsen er uaktuelle.

Skaderapport Rosenborg: Bakary Saré (strekk) må belage seg på et langt skadeavbrekk. En småskadet Morten Moldskred står over kampen. Nils Arne Eggen forteller til Harstad Tidende at han ikke ønsker å starte med både Rade Prica og Steffen Iversen på topp i Drammen på grunn av at begge har slitt litt med småskader. Han har tatt ut følgende startellever: Daniel Örlund – Mikael Lustig, Simen S. Wangberg, Vadim Demidov, Mikael Dorsin – Markus Henriksen, Anthony Annan, Per Ciljan Skjelbred – Roar Strand – Steffen Iversen, Michael Jamtfall.

Siste fem innbyrdes i Drammen har endt 0-1, 3-2, 1-1, 2-5 og 1-3.

Strømsgodset er gode på hjemmebane, men varierer mer nå enn før, og man er i cupfinalen. Usikkert hvordan dette spiller inn på spillernes mentale innstilling, men man får aldri noe gratis mot Rosenborg, og vi mistenker at Godset flyr litt høyt fortsatt. Vi tror trønderne vinner på ren profesjonalitet og markerer B i kamp 4.

Tromsø - Viking
Tromsø taper en kamp i ny og ne, men ligger fortsatt godt an i forhold til bronseplassen. 8-2-2 på hjemmebane totalt er bra, men sist røk man 0-3 hjemme for Brann. Innleide Kayke Rodrigues leverer mål på løpende bånd.

Viking vant 4-0 mot Hønefoss 18. juli, men har 0-5-2 siden da. De tre siste bortekampene har endt uavgjort mot Molde, Brann og Rosenborg. Viking står nå med 2-6-4 på bortebane totalt, og noe bedre enn fjerdeplass klarer man neppe.

Skaderapport Tromsø: Kara og Hans Åge Yndestad gjennomførte en hel trening torsdag og rekker mest sannsynlig kampen mot Viking.

Skaderapport Viking: Patrik Ingelsten (kne) og Thomas Sokolowski (lysk) er ute resten av sesongen. Rune Almenning Jarstein fikk en kamps karantene etter utfall mot dommer, men avgjørelsen er anket og Jarstein spill i dag.

Siste innbyrdes oppgjør på Alfheim har endt 0-1, 0-1, 2-1, 0-0 og 1-0.

Viking sliter med å avgjøre kamper for tiden, og vi tror ikke de vinner mot Tromsø heller. En uavgjort må vi ta høyde for, selv om Tromsø skal ha gode sjanser til tre poeng i dag. HU i kamp 5.

Aalesund - Haugesund
Aalesund er blitt et noe uberegnelig lag for oss tippere, men på hjemmebane tar de som regel poeng. 7-3-2 er status så langt. De fem siste hjemmekampene har gitt 3-1-1, men gode var de som klarte å forutse at de var mot Hønefoss man skulle ryke, mens Kongsvinger, Tromsø og Vålerenga ble slått. Haugesund er en vestlandsrival man liker å slå, og vi forventer maksimal innsats av de oransje i kveld.

Haugesund blir opprykkeren som klarte seg i Tippeligaen denne sesongen. Man har vært suverene på hjemmebane fra første kamp, og nå begynner man å ta poeng på bortebane også. De fem siste kampene har gitt 3-2-0 og blant disse finner vi borteseire over de andre opprykkerne Kongsvinger og Hønefoss, på kunstgress til og med.

Skaderapport Aalesund: Johan Arneng (legg) er usikker, ellers skadefri tropp.

Skaderapport Haugesund: Djedje Victorien (kne) og Dag Roar Ørsal (legg) er uaktuelle. Thoms Sørum er usikker grunnet sykdom, men de siste rapportene går i retning av at han er frisk nok til å spille.

Aalesund har en mildt sagt god statistikk mot Haugesund, og vi finner 2-1, 3-2, 7-0 og 7-0 i de siste kampene på Color Line Stadion.

Aalesund spiller veldig lite uavgjort, bare 3 av 24 kamper har endt med poengdeling for Rekdals menn. I dag kan det kanskje komme en uavgjort, da det ligger an til et tett og jevnt derby. Haugesund er gode om dagen, men de har dårlig statistikk i Aalesund. Vi prøver HU i kamp 6.

Bryne - Follo
Adeccoligaen. Bryne har begynt å ta litt poeng igjen etter sommerens sammenbrudd. Og poengene tas gjerne der man minst venter det, for eksempel borte mot Sogndal og Sarpsborg. Etter å ha tatt to poeng på ti kamper bant man endelig sist, 3-0 i Moss. Nedrykk er fortsatt en akutt trussel.

Follo er til sin egen og alles forundring i cupfinalen på Ullevall mot Godset. Seieren over Rosenborg sist var et sjokk, og det nærmeste man kommer en forklaring er hardt arbeid og laginnsats, toppet med et par glimrende enkeltmannsprestasjoner. Slik vinnes fotballkamper, men Follo har ikke klart å prestere jevnt i Adeccoligaen, og nedrykket kommer stadig nærmere. 2-2-6 er fasit på bortebane totalt. Man glimrer med seire borte mot gode Løv-Ham og Fredrikstad, men taper bortekampene mot Sandnes Ulf, Sundet og Alta i samme periode. Seier i dag og i neste runde kan ta laget opp over streken, og Follo har alt å kjempe for ut sesongen.

For Bryne var Geir Andre Herrem tilbake mot Moss sist, etter et langt skadeavbrekk. Han er ikke snauere enn at han putter to mål før pause. Bryne-trener Tommy Bergersen sier til Jærbladet at han vurderer å bruke samme lag i dag. Det betyr at Kai-Ove Stokkeland, som var ute med skade mot Moss, ikke nødvendigvis går rett inn på laget i dag. På Brynes skadeliste står fortsatt Tommy Eide Møster, Håkon Stenersen og tidligere Follo-spiller Andreas Birkeland. Mye tyder på at Anders Kristiansen står i mål også mot Follo, ettersom Roger Eskeland ikke har trent skikkelig denne uken, leser vi på jbl.no.

Follo-trener Hans Erik Eriksen forsikrer at spillerne har landet etter cupbomben mot RBK. Vi kan ikke finne annen informasjon enn at de fleste av de faste er på plass.

Det ble 0-0 i Follo tidligere denne sesongen. Bryne er på vei tilbake, og vi tror de kommer til å kjempe hardt for poengene i dette som må kalles en nøkkelkamp for å unngå nedrykk. Om Follo-spillerne har landet er vi usikre på, men det er et enten-eller preg over begge lag her, som gjør at vi tror på en avgjørelse i denne kampen. Bryne har ennå ikke spilt uavgjort på hjemmebane. Vi markerer HB i kamp 7 og håper på en B for premienes skyld.

Løv-Ham - Fredrikstad
Løv-Ham er oppe og lukter på kvalikplassen. Hjemmetallene er 4-3-4 så langt, svakest hjemmestatistikk av lagene på øvre halvdel. De siste hjemmekampene har gitt tap mot Glimt, uavgjort mot Ranheim og seier over Sundet. Dagen før storoppgjøret mot Fredrikstad på Varden meldes det om høy tenning og særdeles godt humør på treningsfeltet, leser vi på klubbens hjemmesider. Det står også at midtbanemotor Erlend Storesund står over på grunn av gule kort i dag.

Fredrikstad ligger fortsatt an til direkte opprykk, men mange gode lag jager like bak. Østfoldingene har gode 6-1-3 på bortebane totalt. Forrige bortekamp tapte man 1-2 i Alta, det passet dårlig. Man vant 2-1 på Aspmyra og 5-2 på Nedre Eiker før det, men før det igjen røk man 2-3 på Strømmen. På de 8 siste kampene har FFK bare 2-3-3, og fortsetter det slik faller man snart ned fra opprykksplassen man innehar i øyeblikket.

Vi klarer ikke finne noen informasjon om skader eller suspensjoner hos noen av lagene lørdag kveld. Det er heller ingen innbyrdes oppgjør på Varden Amfi å kikke på. FFK vant 1-0 i Østfold tidligere denne sesongen. Vi nevner også at FFK-assistenttrener Trond Amundsen har tidligere trent Løv-Ham.

Her er vi usikre. Løv-Ham hever seg gjerne mot de beste lagene og kan fort vinne på Varden i dag. FFK er inne i en litt dårlig periode, men har det beste laget og hvis de tar seg sammen skal de klare tre poeng her. Vi satser på en avgjørelse og markerer litt dristig HB i kamp 8 også.

Sandnes Ulf - Nybergsund
Sandnes Ulf kan se ut til å ha funnet formen akkurat i tide. 9 poeng på de tre siste har tatt dem oppover på tabellen og de ligger per i dag fem poeng over nedrykk. Flere seire trengs for å sikre plassen, spesielt på hjemmebane bør det være det mye å hente da man bare har 2-4-5 totalt på Sandnes idrettspark, i kontrast til flotte 5-2-4 på bortebane. Bodø/Glimt, Follo og Tromsdalen er slått i de tre siste. Allan Borgvardt er o scoringsform for tiden.

Sundet har dabbet litt av med 0-3-3 på de seks siste. De to siste bortekampene har endt 2-2 i Fredrikstad og 1-1 i Alta. Det er fortsatt ikke veldig langt opp til en tredjeplass og kvalifisering, men med den formen Sundet er i nå blir de fort middelhavsfarere.

Sundet melder at Jonas Enkerud er ute med skade før dagens kamp.

Det ble 1-0 til Sandnes Ulf i de dype skoger i sesongens omvendte oppgjør. I 2008 vant Sundet 3-2 på dagens bane.

Sandnes Ulf var heldige som vant i Bodø sist, men de viste hvor langt man kommer med entusiasme og evne til å ikke gi opp. Sundet har klart uavgjort i vanskelige bortekamper den siste tiden, og dagens oppgjør virker relativt åpent. Vi holder en knapp på hjemmelaget med deres gode form og medgang. H i kamp 9.

Sarpsborg 08 - Tromsdalen
Sarpsborg var ligaens eneste lag uten tap på hjemmebane før de fikk seg en skikkelig smekk av Strømmen sist og tapte 0-3. Hjemmetallene er nå 6-3-1 totalt i Sarpsborg. Man liger godt an til å klare kvalifiseringsplass om Tippeligaspill neste sesong, men da har man ikke råd til å tape flere hjemmekamper.

Tromsdalen kjemper mot nedrykk og sliter spesielt på bortebane. 2-4-5 totalt er blant de svakeste bortestatistikkene. Den ene borteseieren kom nå sist mot Bryne. Den andre kom mot Alta i mai. Man spilte også 2-2 borte mot Ranheim og 0-0 mot Løv-Ham i bortekamper av nyere dato, så det er tydelig at Tromsdalen nå kjemper for hvert eneste mulige poeng i håp om overlevelse.

På Sarpsborgs hjemmeside leser vi at Mehmed "Meto" Divanovic er ute med skade. Morten Giæver har lungebetennelse. Magnar Ødegaard og Ygg er på landslagssamling i Tallinn med aldersbestemt landslag. Dermed er det er det flere spillere ute enn til vanlig, og noen endringer må gjøres.

Tromsdalen har ikke spilt kamp siden 12. september. Jonas Johansen er disponibel igjen etter å ha sonet for gule kort sist, og det ser ut til å være lite skader i troppen.

Siste innbyrdes oppgjør i Sarpsborg har endt 4-0, 0-1 og 0-0.

Etter det overraskende og forsmedelige hjemmetapet sist skal Sarpsborg slå tilbake med seier her. Med fullt lag hadde hjemmeseieren vært dagens banker, men vi tar sjansen på en ren H i kamp 10 uansett.

Hercules - Sevilla
Primera Division. Hercules har bare vunnet en av de fire første kampene, men det var til gjengjeld en 2-0 seier mot Barcelona på Camp Nou. På hjemmebane har man røket 0-1 mot Bilbao og 1-2 mot Valencia.

Sevilla har 2-2-0 på de fire første og formen ser ut til å være ganske god. Men man imponerte ikke i 0-0 hjemmekampen mot Deportivo La Coruna eller i 1-1 hjemmekampen mot Racing Santander sist. Bortekampene er vunnet 4-1 mot Levante og 2-1 mot Malaga.

Hercules får tilbake sine gode paraguyanske spiss og helt fra Camp Nou-triumfen Nelson Valdez til dagens kamp. Royston Drenthe, innlånt fra Real Madrid, forventes også å få spilletid i dag.

Sevillas stjerner Frederic Kanoute og Jesus Navas spiller ikke dagens kamp, de er ute med skader. Det samme gjelder forsvarsspiller Martin Caceres. Vingen Diego Capel er disponibel igjen.

Det er lenge siden lagene møttes sist. Hercules-trener Esteban Vigo mener kveldens kamp er den tøffeste så langt. Vi tror Hercules har brukbare poengsjanser her hvis strategien treffer. Sevilla er naturlige favoritter og har godt over 50 prosent på folkerekka, og vi prøver derfor UB i håp om litt størrelse på premiene ved en eventuell uavgjort i kamp 11.

Atletico Madrid - Real Zaragoza
Vi er framme ved søndagskupongens neste største hjemmefavoritt. Atletico har spilt to hjemmekamper og står med 4-0 over Sporting Gijon og 1-2 tap for Barcelona. De har også tatt en sterk borteseier i Bilbao og spilt 1-1 i Valencia.

Real Zaragoza er ikke kommet like godt i gang. De ligger per i dag nederst i La Liga med 0-2-2 og målforskjell 3-7 etter de fire første rundene. Man klarte ett bortepoeng etter 0-0 mot scoringsvaksinerte Deportivo La Coruna.

Atletico har noe usikkerhet rundt spissen Sergio Aguero, som riktignok fikk spilletid mot Barcelona sist lit småskadet, men som så måtte stå over mot Valencia. Atletico-trener Quique Sanchez Flores tar ut troppen først etter en lett trening søndag morgen.

Real Zaragoza skriver at Leo Ponzio og Jorge Lopez er med i dagens tropp, som ser slik ut: Toni D., Leo Franco, Contini, Lanzaro, Jorge Lopez, Anderson, Bertolo, P. Sinama, Gabi, Braulio, Lafita, Marco Pérez, Boutahar, Jarosik, Pintér, Leo Ponzio, Obradovic og Kevin.

Av tidligere resultater på dagens bane finner vi 2-1, 4-0, 0-1, 0-1 og 0-0.

Det er kvalitet i begge lag, men mest hos hjemmelaget slik vi vurderer det. Real Zaragoza har ikke funnet formen ennå, og selv om de hadde, ville dette vært en vanskelig bortekamp. Dette er en meget sannsynlig hjemmeseier, og vi markerer H i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 486-rekker

Klikk her for å levere 486-rekkeren med TippStation . TippStation reduserer innleveringsprisen uten å redusere vinnersjansene like mye. Det fungerer og det er gratis å bruke.

96-rekker

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 26.09.2010 17:55
1. Vålerenga - Brann H
2. Kongsvinger - Stabæk H U B
3. Odd - Sandefjord H
4. Strømsgodset - Rosenborg B
5. Tromsø - Viking H U
6. Aalesund - Haugesund H U
7. Bryne - Follo H B
8. Løv-Ham - Fredrikstad H B
9. Sandnes Ulf - Nybergsund IL-T H
10. Sarpsborg 08 - Tromsdalen H
11. Hercules - Sevilla U B
12. Atletico Madrid - Real Zaragoza H

-

486-rekker

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 26.09.2010 17:55
1. Vålerenga - Brann H
2. Kongsvinger - Stabæk H U B
3. Odd - Sandefjord H
4. Strømsgodset - Rosenborg U B
5. Tromsø - Viking H
6. Aalesund - Haugesund H U B
7. Bryne - Follo H U B
8. Løv-Ham - Fredrikstad H U B
9. Sandnes Ulf - Nybergsund IL-T H
10. Sarpsborg 08 - Tromsdalen H
11. Hercules - Sevilla H U B
12. Atletico Madrid - Real Zaragoza H

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.