Gå til sidens hovedinnhold

Vålerenga fratatt poeng

- Dommeren har noe imot Espen, sier VIF-styreleder.

Det gikk ei kule varmt i den høydramatiske kampen mellom Sparta Sarpsborg og Vålerenga søndag. Først fikk Kenneth Larsen matchstraff av dommer Ole Stian Hansen. Så fikk Espen «Shampo» Knutsen matchstraff for hans reaksjon mot dommeren.

Direktør Jan Tore Kjær var heller ikke nådig når han skulle dele ut bestemannsprisen og var ifølge dommer Hansen svært så ufin.

«En veldig truende og ubehagelig opplevelse, og skal IKKE være mulig at sånn forekommer i dagens ishockey. Ble veldig skremt og oppjaget da Kjær dyttet neven sin 2 ganger i kroppen min og dyttet meg bakover» skriver han blant annet i kamprapporten.

Anke
Onsdag ble Espen Knutsens straff utvidet til en tre kampers karantene.

Og nå har Vålerenga Ishockey blitt fratatt tre poeng og direktør Jan Tore Kjær fått en streng irettesettelse etter at dommerutvalget innrapporterte Kjær til disiplinærutvalget.

Styreleder i Vålerenga ishockey, Odd Magne Doset, er ikke i tvil.

- Vi kommer til å anke dommen. Denne saken kan vi appellere mot, men det kunne vi ikke på Espen Knutsens og Kenneth Larsens saker, sier Doset til Nettavisen.

VIF har engasjert advokat John Christian Elden til å føre saken på vegne av klubben.

Og Doset fortsetter:

- Jeg har tatt en runde med alle styremedlemmene, og jeg tror ikke det har skjedd i norsk hockey at et lag er blitt fratatt tre poeng før.

Subjektiv
Vålerenga har hatt en dårlig sesongstart og har kun fire seire på åtte forsøk. De tre poengene kan dermed koste dem meget dyrt. Doset mener dommer Hansen ikke hadde sin beste stund på isen søndag.

- Han er en god dommer. Det er det ingen tvil om siden han er tatt ut til å dømme A-VM. Men i søndagens kamp var han arrogant og hadde en del avgjørelser som ikke vippet i vår favør. Men vi må bare leve med han.

Dorset mener dommeren ikke er objektiv når han dømmer VIF.

- Han har noe imot Espen (Knutsen).

- Espen eller VIF?

- He he, det er også et poeng, ler Doset.

Han viser til et tilfelle i søndagens kamp han mente var grovt urettferdig.

- I søndagens kamp er det en Sparta-spiller som setter en spear på en av våre spillere. En situasjon som kunne vært meget farlig. Så kommer spørsmålet: Er det større straff for å sette spear eller for å kjefte litt på dommeren, avslutter Doset.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Kommentarer til denne saken