Gå til sidens hovedinnhold

Vålerenga fratatt tre poeng

Vålerenga mister tre poeng i eliteserien i ishockey etter at klubbens anke ble avvist av appellutvalget.

Klubben ble trukket tre poeng av disiplinærutvalget fordi VIF-direktør Jan Tore Kjær dyttet til hoveddommer Ole-Stian Hansen i etterkant av 2-4-tapet mot Sparta i begynnelsen av oktober.

Kjær var opprørt fordi Hansen hadde sendt trener Espen Knutsen opp på tribunen og Kenneth Larsen i dusjen med matchstraff i løpet av kampen.

Da straffen ble kjent anket Vålerenga, men straffen opprettholdes, melder NRK.

- Appellutvalgets kjennelse går ut på at de opprettholder disiplinærutvalgets kjennelse. I praksis betyr det at Vålerenga mister tre poeng og at direktør Jan Tore Kjær gis en streng irettesettelse, sier generalsekretær i Norges Ishockeyforbund Jon Haukeland til NRK.

Kjær håper de tre poengene ikke blir utslagsgivende for lagets plassering på tabellen etter ferdigspilt serie, og er nå ferdig med saken.

- Det er ikke mer å si enn at den er opprettholdt og at vi tar den til etterretning. Vi skulle vært saken foruten og er ikke stolt av det som har skjedd. Nå legger vi den saken bak oss, sier Jan Tore Kjær til NRK.

Vålerenga tror avgjørelsen kan få følger for andre som beveger seg ut på reglenes glattis i løpet av sesongen.

- Vi synes at dette er noe av det strengeste som har skjedd i norsk idrett. Det er ikke til å legge skjul på at dette legger lista ganske lavt for strenge straffer i fremtiden. (©NTB)

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Meld deg på nå! Revolusjon i ManagerLeague

Kommentarer til denne saken