Vålerenga gir ikke opp verdensstjerne

Foto: Afp/Scanpix

- Håper selvsagt vi kan påvirke ham, sier Jan Tore Kjær.

09.11.12 16:57

Claude Giroux er regnet som en av verdens beste ishockeyspillere og mannen fra Canada pryder blant annet coveret på storspillet NHL 13.

Man kan hevde at kun Evgeni Malkin, Sidney Crosby og Steven Stamkos er bedre ishockeyspillere enn Giroux per dags dato, selv om slik alltid kan diskuteres. På grunn av den pågående lockouten i NHL har Giroux denne høsten spilt fro det tyske laget Berlin Polar Bears, der han har gjort sine saker bra.

På besøk i Oslo
Ifølge nettsiden hockeydb.com har canadieren, som opprinnelig spiller for Philadelphia Flyers, vartet opp med småpene fire mål og 15 assists på åtte kamper i klubben.

Giroux er nå i Oslo for å besøke kompisen Ryan Garlock, som spiller for Vålerenga. Etter det Nettavisen erfarer skal osloklubben ha vært i kontakt med Giroux også før han kom til Norge.

Nettavisen skrev tidligere i høst at Giroux var aktuell for Vålerenga. Giroux er også god kompis med tidligere VIF-spiller Scott Hartnell, og klubben ville gjerne ha duoen under lockouten.

Hartnell valgte imidlertid å spille for finske KalPa om lockouten i NHL ble langvarig, mens Giroux til slutt valgte å ta turen til Berlin.

- Påvirke ham
Vålerenga-direktør Jan Tore Kjær kan likevel bekrefte overfor Nettavisen at han ønsker å ta en liten prat med superstjernen, mens han er på besøk i den norske hovedstaden.

- Jeg håper selvsagt vi kan påvirke ham. Det ville vært en drøm å få han til Vålerenga, sier Jan Tore Kjær til Nettavisen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Afp/scanpix

Scott Hartnell skal ha trivdes meget godt i Oslo da han var der under lockouten i 2004/05-sesongen og dette var noe av bakgrunnen for at VIF hadde et håp om å få hentet duoen.

Positiv dialog
Det har denne høsten vært lockout i NHL fordi spillerforeningen og NHL-sjefen ikke har kommet til enighet om fordelingen av ligaens omsetting.

De siste dagene har det imidlertid vært stor møteaktivitet mellom spillerforeningen og NHL-sjefene og det er nå håp om at de skal komme til enighet, slik at sesongen kan starte.

Superstjernen Sidney Crosby var blant dem som var involvert i samtalene den uken. Det var andre gang på fire dager at partene møttes for å diskutere en avtale.

NHL har vært i lockout siden 15. september.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.