Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vålerenga har planen klar

Foto: Lars Kristian Aalgaard/Scanpix
Sist oppdatert:
Martin Andresen har klare tanker om hvordan Håvard Nielsen skal utvikles til en toppspiller.

VIKING - VÅLERENGA 0-2:

STAVANGER (Nettavisen): Martin Andresen kom til bortekampen mot Viking uten Yssouf Koné, Mostafa Abdellaoue og Luton Shelton. Det begrenset valgmulighetene. Og åpnet døren for 17-åringen Håvard Nielsen, som spilte sin første kamp fra start som Vålerengas venstreving.

Oslogutten takket Andresen for tilliten ved å gi Vålerenga 1-0-målet i 2-0-seieren.

- Veldig hyggelig at han kom inn og scoret, så det ble en fin opplevelse for ham, sier Martin Andresen til Nettavisen.

- Har tatt kjempesteg
Det er nettopp dette med gode opplevelser som står sentralt for Andresen. Vålerengas trener vil gi tenåringen så mange gode opplevelser som mulig, og helst samtidig skåne ham for de dårlige.

- Han har tatt kjempesteg i det siste. Han trener godt på de utviklingsmålene han har og kommer til å bli en god spiller. Men vi må sørge for at han får gode opplevelser, fastslår Andresen.

Før han legger til:

- Det er sånn at det går opp og ned. Vi må sørge for at han spiller når han er oppe.

Må endre matchingen
Andresen har tidligere gjort det klart at han ønsker å matche unggutten forsiktig. Den muligheten innsnevres kraftig med skadene til Koné og Shelton, spesielt når Mos Abdellaoue skal leies ut til Tromsø.

- Er du redd for at Håvard skal få for tøff matching?

- Det er jeg ikke redd for. Men når Luton er skadet, kan det hende at det blir enda mer spilletid enn han hadde fått. Han hadde fått mange innhopp, men kanskje ikke så mange starter, forteller Andresen til Nettavisen.

- Veldig fornøyd
Kampen ble punktert da Bojan Zajic like før slutt satte inn 2-0 etter en flott kontring. Men det var uansett Håvard Nielsen som la grunnlaget for at Vålerenga for fjerde år på rad kunne reise fra Stavanger med tre poeng i kofferten.

- Det føles veldig godt. Dette var min debut fra start også fikk jeg en scoring, så jeg er veldig fornøyd.

- Hva er ditt mål for sesongen?

- Først og fremst er målet å få en del innhopp i år og prøve å spille så bra som mulig. Nå har vi hatt en del skader. Luton fikk en smell nå. Da kan det hende at jeg får spille litt mer. Da skal jeg prøve å bidra med det jeg har.

Selvkritisk
For Nielsens del betyr det å bidra mer enn han gjorde mot Viking. 17-åringen er nemlig ikke fornøyd med sin egen innsats.

- Jeg er ikke helt der jeg skal være. Jeg scoret et mål, men jeg synes jeg gjør mange ting som ikke er så bra. Jeg har litt enkle balltap og litt slurv. Jeg er ikke helt der ennå, men jeg føler at jeg er på vei, sier Nielsen til Nettavisen.

Det lover jo godt. For Vålerenga. Ikke så godt for de 15 andre lagene i Tippeligaen.

Berre på topp
Martin Andresen måtte som nevnt klare seg uten angriperne Yssouf Koné, Luton Shelton og Mostafa Abdellaoue i seriepremieren. Han hadde dermed 35 år gamle Morten Berre og to tenåringer, Sidoine Oussou (18) og Håvard Nielsen (17) som spissalternativer.

Tippeligaens lengstsittende trener valgte Berre på topp og Nielsen på venstrevingen.

Håvard Nielsen scoret førsteomgangens eneste mål, da han brøt gjennom hjemmelagets forsvar med god hjelp av den utsøkte pasningsfoten til Mohammed Fellah.

Stor sjanse for Danielsen
Målet kom for så vidt mot spillets gang, men Viking hadde ikke skapt mer enn én målsjanse og Vålerenga så hele tiden ut til å være noen sekunder med godt samspill unna et kontringsmål.

Viking burde imidlertid ha tatt ledelsen, for den ene målsjansen laget spilte seg fram til i første omgang, var stor.

18-åringen Yann-Erik de Lanlay la et strålende innlegg fra høyrevingen, ballen fant veien til André Danielsen, som sto helt alene, men headet rett i beina på Lars Hirschfeld. Større målsjanser er det ikke lett å spille seg til.

Fellah misforsto
Mohammed Fellah kom selv til en stor målsjanse, ikke lenge etter at han hadde spilt fram Nielsen til 1-0. Et skudd fra Fegor Ogude havnet i beina til Fellah, som var overbevist om at han sto i offside og derfor sendte et halvhjertet skudd mot Rune Jarstein.

Ballen traff hendene til Vikings landslagskeeper omtrent samtidig som Fellah forsto at dommeren ikke hadde blåst ham av for offside.

Viking dominerte andreomgangen fullstendig. Vel å merke når det gjelder banespillet. Ikke på resultattavlen på Viking Stadion.

Stoppet av Hirschfeld
Birkir Bjarnason kom til skudd fra god posisjon bare tre minutter etter hvilen, men igjen var Lars Hirshfeld i veien for scoring.

Kanadieren tok det som kom fra målhungrige vikinger.

Det la grunnlaget for Vålerengas og kampens andre scoring.

Dawda Leigh spilte fri Bojan Zajic, som tråklet seg forbi Viking-forsvaret på litt heldig og litt dyktig vis før han rundet Rune Jarstein og enkelt satte inn 2-0-målet som punkterte kampen.

HTML EMBED

HTML EMBED

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!