Vålerenga bekrefter tirsdag at de har solgt kantspiller Simen Juklerød til den belgiske klubben Royal Antwerp. Det skriver Oslo-klubben selv på sine hjemmesider.

Klubben skriver på sine sider at 24-åringen har gjennomgått den medisinske testen med sin nye arbeidsgiver, og har skrevet under på en toårskotnrakt. Denne avtalen skal ha opsjon på ytterligere ett år.

- Det er ikke lenge siden både Sander Berge og Ghayas Zahid dro, og nå er vi stolte av å ha utviklet nok en lokal spiller som får muligheten i utlandet. Det tyder på at det jobbes godt også i klubbene rundt oss. I dette tilfellet Bærum, sier sporsdirektør Jørgen Ingebrigtsen til Vålerengas hjemmeside.

Les mer: Vi følger overgangsvinduet LIVE

Sander Berge dro også til Belgia, men i hans tilfelle var det snakk om Genk. Zahid, på sin side, byttet ut Vålerenga med kypriotisk fotball og APOEL.

Juklerød rakk å få 63 kamper for Vålerenga, og har scoret ni mål for klubben som spiller hjemmekampene sine på Intility Arena. Han ankom Vålerenga fra Bærum før 2016-sesongen.

- Forventningene mine til Royal Antwerp er positive. Jeg ble tatt godt imot i dag. Det er litt skummelt å dra til et nytt land helt alene, men når muligheten kom opp kunne jeg ikke si nei. Jeg har hatt 2,5 fine år i Vålerenga, og vil takke alle som har hjulpet meg til å bli en bedre spiller, sier Juklerød til Vålerengas hjemmeside.

Det betyr at Juklerød blir klar til Antwerp sparker i gang 2018/2019-sesongen om litt over en uke. Klubben havnet på 8. plass i den belgiske toppdivisjonen i fjor.

Vålerenga, på sin side, 9. plass i årets eliteserie. Med 23 poeng ligger de hele 12 poeng bak Brann som topper Eliteserien etter 16 runder spilt.