VÅLERENGA - ROSENBORG 1-2:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Rosenborg var avhengig av tre poeng for å holde følge med Strømsgodset i toppen av Tippeligaen da trønderne gjestet Vålerenga lørdag.

Den oppgaven løste Per Joar Hansens menn med glans, og etter noen intense avslutningsminutter, kunne trønderne reise hjem med 2-1-seier og tre poeng.

Tore Reginiussen og Jonas Svensson scoret målene for Rosenborg, før Jan Lecjaks reduserte noen minutter før slutt.

C More-ekspert Lars Tjærnås er av den oppfatning at Kjetil Rekdals menn er for dårlig trent og at noe må gjøres i sommer hvis resultatene skal bedres for oslolaget.

«Vålerenga har to muligheter i sommer. 1: Trene utholdenhet, eller 2: Søke FIFA om at kampene varer i 60 minutter», skrev Tjærnås på Twitter.

Rekdal er enig
Kjetil Rekdal trakk på smilebåndet da vi konfronterte ham med Tjærnås' uttalelser.

- Vi vet at vi har en del å gå på det fysiske, men det har blitt bedre. Vi får ikke gjort noe annet enn å trene ganske tøft, og det får du betalt for over tid, sier Rekdal til Nettavisen.

Vålerenga-treneren legger ikke skjul på at han tok over et lag som ikke hadde det fysiske på plass, men er tydelig på at det jobbes med saken.

- Jeg vet hvordan nivået var da jeg tok over i januar. Spillemessig har vi hatt framgang, de fem første kampene var ikke bra, sier Rekdal.

- Utrolig klønete
Vålerenga har slitt med å forsvare seg på defensive dødballer så langt denne sesongen og da Rosenborg gikk opp til 1-0, var det nettopp på en fast situasjon.

- Er det ekstra irriterende at det igjen glipper på defensiv dødball?

- Det er klart det. Ikke bare målet, men også forspillet. Vi lager et utrolig klønete frispark. Kamper som disse er så jevne at det er ofte de små detaljene som skiller.

Rekdal ser imidlertid lyst på framtiden.

- Vi må glede oss over at vi har kommet oss opp på et anstendig nivå den siste tiden. Hadde vi spilt denne kampen i høst, tror jeg vi hadde slått Rosenborg.

Costaricansk duell
Fram til vi rundet 40 spilte minutter var det lite å skrive hjem om fra Ullevaal.

Det som begeistret mest var den herlige costaricanske duellen mellom Cristian Gamboa og Diego Calvo.

De siste fem minuttene begynte det imidlertid å skje saker og ting.

Kontroverser og gigantsjanser
Først ble Mikkel Diskerud tatt rett ved sekstenmeterstreken da han så ut til å være på vei gjennom alene med Gudmund Kongshavn.

Gjestene hadde nok gjerne sett at dommer Tommy Skjerven dømte både frispark og rødt kort i den situasjonen, men det skjedde ikke.

Rosenborg-spillerne reagerte kraftig på dommerens avgjørelse, og det oppstod diskusjoner mellom de to benkene.

Minuttet senere gikk Vålerenga rett i angrep og skapte en gigantisk sjanse.

Jan Lecjaks kastet ballen inn i Rosenborg-feltet. Ballen ble stusset videre til Morten Berre, som traff både stolpen og tverrliggeren fra kort hold.

Kapteinen tok ansvar
Det gikk ikke lang tid fra den andre omgangen ble blåst i gang til Vålerenga vasket fram en ny stor sjanse.

Lecjaks slo hardt inn foran mål langs bakken, men Mostafa Abdellaoue traff ikke ballen da han skulle bredside inn 1-0.

I stedet var det gjestene fra Trondheim som gikk opp i ledelsen noen minutter senere.

Rosenborg fikk frispark midt på Vålerengas banehalvdel, og Borek Dockal fant pannebrasken til Tore Reginiussen, som stanget inn 0-1.

Perlescoringer
Innbytter Tarik Elyounoussi fikk en god mulighet til å øke Rosenborg ledelse kvarteret før slutt, men landslagsspilleren traff feil side av nettveggen alene med Kongshavn.

Det gjorde ikke Jonas Svensson da han klinket til fra langt hold og limte ballen helt oppe i krysset bak Kongshavn.

Vålerenga så ut til å være ille ute, men minutter senere viste Jan Lecjaks at også han kan skyte.

Fra 25 meter klinte tsjekkeren til med høyrefoten og kunne se ballen suse inn i nettet bak Daniel Örlund.

Nærmere kom imidlertid aldri Vålerenga og dermed kunne Rosenborg reise hjem med tre svært viktige poeng og ta fotballferie på andreplass.