Gå til sidens hovedinnhold

Vålerenga hentet tidligere NHL-kjempe

Ishockeyklubben Vålerenga har forsterket laget med den rutinerte canadieren Eric Chouinard (33) fra KHL-klubben Dinamo Minsk.

Jordal: Løperen startet sesongen i det hviterussiske laget. Tidligere har 33-åringen blant annet spilt 90 kamper i amerikanske NHL og over 200 kamper i AHL.Chouinard kommer til Vålerenga med de beste skussmål fra nordmannen Lars Haugen, som også spiller i Dinamo Minsk.

– Chouinard fant seg ikke til rette i den hviterussiske klubben, og med den tidligere Vålerenga-spilleren Erik Ryman som agent, var ikke veien til å skrive under for Vålerenga lang, heter det i en pressemelding fra VIF.

Les også: Nå er hun VIF-keeper

– Han jobber hardt og er en lagspiller. Han er en som kan produsere poeng og er bra med puck. Han har også en bra størrelse, sa VIF-trener Espen «Shampo» Knutsen til Nettavisen.

Chouinard blir Vålerengas sjuende utlending. Klubben har dermed fylt kvoten.

– Jeg tror ikke det er rom for flere i laget nå. Vi har sju utlendinger. Det er ikke så mange norske spillere på markedet, sa Knutsen.

Vålerenga topper for øyeblikket eliteserien, ett poeng foran Stavanger Oilers. Søndag tar osloklubben imot serietreer Lillehammer på hjemmeis. Det er foreløpig usikkert om Chouinard spiller den kampen. (©NTB)

Les også: Se alle høydepunktene fra Alene med keeper!

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen