Gå til sidens hovedinnhold

Vålerenga herjet på bortebane. Resultatet vekker oppsikt: - Hva i all verden?

Haugesund ydmyket på eget gress.

HAUGESUND - VÅLERENGA 1-4:

21. juni ble det kjent at Haugesunds Ibrahima Wadji hadde testet positivt på et forbudt dopingmiddel og dermed var den farlige angrepsspilleren uaktuell for spill i Eliteserien på ubestemt tid. Haugesund ser absolutt ut til å savne sin stjernespiller.

Søndag ble nemlig araberne herjet med da Vålerenga kom på besøk i Eliteserien. Til pause ledet osloklubben med hele 3-0 og kampen var dermed langt på vei avgjort.

- Det er helt forjævlig. Vi er drita dårlig. Vi er ikke i nærheten i dag. Det er jævlig tungt, sa FKHs Fredrik Pallesen Knudsen til Eurosport om eget lags innsats.

- Vi er dårlige både foran eget og Vålerengas mål, og så er strukturen i laget for dårlig. Vi spiller for mye en og en istedenfor samlet, og da blir det helt rævva dårlig, sa han.

To mål av Bård Finne og et av Aaron Dønnum sørget for ledelsen halvveis. I andre omgang satte Chidera Ejuke inn Vålerengas fjerde mål.

- Hva i all verden?

Resultatet vakte oppsikt blant ekspertene i TV 2s FotballXtra-studio. Programleder Jon Hartvig Børrestad henvendte seg til ekspert Jesper Mathisen og spurte:

- Hva i all verden skjer med araberne?

Mathisen pekte på at klubben mistet trener Eirik Horneland til Rosenborg før sesongen, at Alexander Stølås er ute med skade og at Wadji nå er borte.

- Wadji har vært Haugesunds beste og farligste spiller. Når han nå er ute på grunn av denne dopingsaken, har Haugesund et langt mer begrenset mannskap. Men de skal likevel kunne matche Vålerenga på hjemmebane. Det vi har sett i første omgang her er alarmerende for FKH-fansen, sa Mathisen i studio om Haugesunds innsats.

- Jeg sliter med å se en spiller som er viktigere for sitt lag enn det Wadji var for Haugesund, sa Mathisen videre om søndagens hjemmelag.

- Så ikke den komme

Spesielt hjemmeformen til Haugesund denne sesongen ble trukket fram. Klubben har kun vunnet én av seks bortekamper denne sesongen (fire uavgjort, to tap).

Vålerenga sto med fire kamper uten seier i Eliteserien før søndagens kamp. Oslolaget har slitt i Haugesund de siste årene, og slik sett overrasket også storseieren.

Les også

Geir Bakke: - Fotball på lavt nivå

- Jeg så ikke den komme, på ingen måte. All erfaring tilsier at Vålerenga skal slite i Haugesund, sa TV 2-ekspert Mina Finstad Berg i FotballXtra-studio.

Finne-show

14 minutter var spilt i Haugesund da gjestene fra hovedstaden tok ledelsen. Matthias Vilhjalmsson kombinerte med Chidera Ejuke, før islendingen slo inn mot Finne. Spissen la ballen til rette, før han han satte ballen i korthjørnet og sendte VIF foran.

I det 39. minutt kom scoring nummer to. Finne ble spilt gjennom av Ejuke og slo inn langs gresset. Dønnum kom først på ballen og satte den i mål via stolpen.

Like etter satte Finne sitt andre mål for kvelden. Vålerenga kontret i raskt tempo og Sam Adekugbe fant Finne foran mål. Dermed var gjestenes tredje mål et faktum.

I andre omgang pyntet gjestene ytterligere på resultatet da Ejuke fintet seg fri og leverte kula til nettet i det lengste hjørnet. Det hjalp dermed svært lite at hjemmelaget reduserte ved Ibrahima Kone etter 77 minutters spill.

Resultatet betyr at Vålerenga nå er oppe på en foreløpig fjerdeplass i Eliteserien. Ronny Deilas menn står med 21 poeng etter 13 ligakamper i år.

Haugesund blir stående med sine 16 poeng og har fortsatt en luke til lagene helt nederst på tabellen. FKH ligger som nummer ni på tabellen.

Les også

Deila: - Skuffet over mentaliteten

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken