Gå til sidens hovedinnhold

Vålerenga inviterer yngre til toppkamper

Med det nye prosjektet «Møt dine helter» inviteres unge hockeyspillere til Jordal for å møte Vålerengas A-lag.

JORDAL: Det nye prosjektet handler om å knytte et tettere bånd med publikum, og barn spesielt. Unge utøvere fra klubber i Oslo og omegn inviteres til å se iskrigerne i aksjon, og får muligheten til å få autografer og bli avbildet med gutta på laget etter kampen.– I hockey, fotball og andre idretter er det blitt en avstand mellom utøvere og publikum. Det ønsket vi å gjøre noe med. Det er mange som ser opp til gutta, og det er mange gode forbilder i laget. Å føre et slikt prosjekt, koster ikke mye, sier salgs- og markedssjef i Vålerenga hockey, Lars Oddvar Fjeldvang.

Han forteller at det som skal til er at gutta møter opp med godt humør etter kampslutt, hilser på og snakker med barna, signerer noen autografer og lar seg avbilde. «Kongen» vil også være til stede under treffene.

– Gutta er kjempepositive til prosjektet, og synes det er spennende. Dette er noe de har ønsket seg. Vi blåser litt ekstra liv i maskoten vår, «Kongen», og han vil være til stede ved autografsigneringer og lignende. Han er en populær figur blant barna på Jordal, sier Fjeldvang.

Fjeldvang forteller at det stort sett er de norske spillerne i laget som vil bli profilert i prosjektet, og da først og fremst spillere med langtidskontrakter. Dette er for å knytte en sterkere relasjon mellom barna og utøverne. De fem OL-aktuelle spillerne vil bli prioritert frem mot Sotsji.

Les også: Fem Enga-spillere til OL

Gode tilbakemeldinger

Før kampen mot Tønsberg tidligere i år, mottok Fjeldvang en telefon fra Moss hockey u11s trener. Han lurte på om laget hans kunne komme på besøk og se Vålerenga spille. Svaret de fikk var ja, og dermed ble de det første laget som fikk ta del i prosjektet.

– Vi var 13 gutter og ni foreldre som tok turen, og det var en kjempefin opplevelse. Gutta er i den alderen der det er moro å få autografer og ta bilder sammen med de «store gutta», og for dem var det ekstra gøy å møte spillere som skal til OL, sier trener for Moss u11, Arild Syversen og legger til at opplevelser som dette teller for lysten til å fortsette med idretten fremover.

Før kampen mot Sparta Sarpsborg søndag, sendte Fjeldvang ut 41 mail til fem klubber. Resultatet ble 40 påmeldte barn, fulgt av 29 foresatte. Han har bare fått positive tilbakemeldinger. I en mail skriver lagleder for Vålerenga u12 følgende: Dette må jeg si er et fabelaktig tilbud, noe jeg har savnet siden sønnen min begynte å spille hockey for fire år siden.

– Viktig å gi tilbake

Vålerengas kaptein, Brede Frettem Csiszar, hadde selv favoritter i A-lagstroppen som han så opp til da han var liten, og mens han spilte seg oppover på guttelagene i Vålerenga. Han husker fremdeles følelsen han fikk av å møte de «store gutta»

– Jeg tror det betyr mye for de unge, fordi jeg husker selv hvordan det var. Vi får støtte fra tribunen på våre kamper, og det er viktig å gi tilbake. Å møte barna og prate med dem er viktig for at de skal få et forhold til oss. Det er jo så lite som skal til, sier Csiszar.

Les også: Vålerenga Hockey blir TV 2-serie

Han mener «Møt dine helter» er en fin mulighet for de yngre til å møte A-laget, og tror prosjektet kan ha påvirkning på videre rekruttering, og kan bidra til å holde spillere innad i hockeyen fremover. Prosjektet er med på å skape en tilhørighet til laget, og kan fungere som en gulrot for å få de yngre på kamper.

At gutta har en heltestatus blant de yngre, er ikke noe gutta fra Norges mestvinnende hockeylag går rundt og tenker på.

– Heltestatus er ikke akkurat noe vi tenker på til vanlig, men ettersom dette prosjektet er satt i gang, kan det hende vi legger litt mer fokus på oss som rollemodeller. Det er jo egentlig bare positivt, og gir oss motivasjoner til både å trene mer og gi mer i kamp, sier Csiszar.

Neste kamp for prosjektet er kampen hjemme på Jordal mot Storhamar 2. februar. Det er mulig å melde seg på dersom man ikke har mottatt invitasjon via e-post. «Møt dine helter» er hovedsakelig for lag og spillere opp til 15 år.

Les også: Alltid skandaler når Vålerenga møter Lørenskog